Gewapende overval vuurwerkwinkel Jaco aan de Bospoort

  • Ede
  • Update¬†
tcm17297934_large.jpg

De gewelddadige overval heeft een flinke impact gehad op de eigenaar en zijn zoon.

Update

Er kwamen geen bruikbare tips over de 2 mannen en ook niet over de man met de bodywarmer, die precies een dag eerder rondhing bij dezelfde vuurwerkwinkel.

Zaterdagavond 29 december 2012 rond 23.20 uur, worden de eigenaar en medewerkers van een vuurwerkverkooppunt overvallen door twee mannen met een honkbalknuppel en een vuurwapen. Ze willen de sleutel van de kluis met daarin de dagopbrengst. Als dat niet lukt vertrekken de twee weer.

tcm17298024_large.jpg
Dader 1

Hij is een getinte man, misschien nog maar een tiener, tussen de 15 en 25 jaar oud, zo’n 1.75 a 1.80 lang en hij had een slank tot normaal postuur. Verder was hij die zaterdag 29 december geheel in het zwart gekleed, waar bij vooral zijn glimmende zwarte schoenen opvielen. Verder dachten de slachtoffers dat de man met een Marokkaans accent sprak. Hij had een vuurwapen bij zich.

tcm17298025_large.jpg
Dader 2

Van zijn mededader is alleen bekend dat die ook geheel donker gekleed was en een aluminium kleurige honkbalknuppel bij zich had.

tcm17298031_large.jpg
Voorverkenning

Precies een dag eerder hing een man rond in de omgeving van het vuurwerkverkooppunt. Deze man met bodywarmer en zwarte pet loopt richting de schutting aan de achterkant van het pand, waar de volgende avond de overvallers overheen zullen komen. Hij kijkt wat rond en vertrekt weer. De politie wil heel graag weten wie dit is en wat hij daar deed, al was het maar om uit te sluiten dat deze man iets te maken heeft met de overval.

tcm17298029_large.jpg
Sporttassen

Beide mannen hadden tijdens de overval grote sporttassen bij zich.

tcm17298028_large.jpg
Schutting

Ze zijn die avond het terrein op gekomen door rond 23.15 uur over de schutting te klimmen tussen het bedrijventerrein en een woning aan de Stompekamperweg. De politie wil graag weten of iemand het duo heeft gezien, die avond van zaterdag 29 december in de buurt van dat huis aan de Stompe-kamerweg.

tcm17298026_large.jpg
Gang 1

En ook op hun vlucht kunnen de daders gezien zijn. Rond 23.25 uur renden de twee het terrein af in de richting van de Bospoort. Voordat ze bij de straat komen gingen ze linksaf.

tcm17298027_large.jpg
Gang 2

Kort daarna gingen ze weer rechtsaf een gangetje in richting de Bospoort.

tcm17298030_large.jpg
Telefoons

In dat gangetje hebben ze de telefoons van hun slachtoffers achter gelaten. Waar ze daarna heen zijn gegaan, is niet duidelijk, maar wil de politie natuurlijk wel erg graag weten.

  • Wie is er op zaterdagavond 29 december 2012 rond 23.20 uur, getuige geweest van de overval op vuurwerkwinkel Jaco aan de Bospoort in Ede?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met de sporttassen de daders?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de man die een dag voor de overval bij de winkel rondhing?

  • Wie heeft er zaterdagavond 29 december 2012 rond 23.15 uur de daders in de buurt van een woning aan de Stompekamperweg in Ede gezien?

  • Wie heeft de daders rond 23.25 uur zien vluchten in de richting van de Bospoort?

  • Wie heeft de daders gezien nadat zij de telefoons in het gangetje hadden achter gelaten?

Bospoort

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.