Gewelddadige overval op ouder echtpaar

  • Valkenswaard

Een man van in de tachtig werd in zijn woning bruut mishandeld door twee overvallers. Terwijl zijn echtgenote gelukkig ongedeerd bleef, kreeg meneer klappen en schoppen. De daders eisten daarbij “de codes” en geld, maar vertrokken uiteindelijk zonder enige buit.

Het voltrok zich in een buitengebied van Valkenswaard op de late avond van zondag 7 augustus 2022. Dat er om codes werd gevraagd is opmerkelijk, want de bewoners hebben geen idee wat daarmee werd bedoeld. Ze hebben geen kluis of iets dergelijks in huis.

222470_valknswrd_PDruim.jpg
Omgeving van de woning van de slachtoffers

Signalement

Het ging allemaal heel snel en de overval maakte veel indruk op de slachtoffers, maar van één van de daders hebben ze de politie wat kenmerken weten te vertellen.
Deze man zou ongeveer 25 jaar oud zijn en een lichtgetinte huidskleur hebben. Hij wordt zo’n 1.70 meter lang geschat en heeft een normaal postuur. Tijdens de overval had hij een zwarte hoody aan.

Nepkoerier ‘namens bank’

222470_valknswrd_PD1.jpg
Grevenschutweg

Drie weken eerder, op zondag 17 juli, was het echtpaar ook al het doelwit van criminelen. In dat geval ging het om bankmedewerkerfraude. De slachtoffers werd wijsgemaakt dat er iets met hun rekening aan de hand zou zijn.
Een nepkoerier kwam zogenaamd namens de bank hun betaalpassen, pincodes en apparatuur ophalen. De politie sluit niet uit dat de twee misdrijven met elkaar te maken hebben.

Rondhangende mannen

Op zondag 31 juli, een week voor de overval, viel het de mannelijke bewoner op dat twee jonge mannen in de buurt van de woning rondhingen. Hij dacht één van hen te herkennen als de nepkoerier die hij veertien dagen geleden had binnengelaten.
Hij schakelde daarop een buurman in. Die heeft het tweetal weggestuurd én op beeld vastgelegd. De politie toont hen herkenbaar, omdat zij mogelijk belangrijke informatie hebben, en om eventueel te kunnen uitsluiten dat ze met een misdrijf te maken hebben gehad.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

Het vrouwelijk slachtoffer heeft een van de daders op het hoofd geslagen met een stok. Mogelijk is hij gewond geraakt en zet dat iemand aan het denken over wie hij en zijn handlanger kunnen zijn.

  • Wie weet of vermoedt iets over de overvallers die op zondagavond 7 augustus het huis van de slachtoffers binnendrongen?
  • Wie heeft een idee wie de nepkoerier kan zijn en/of wie achter de telefonische fraude kan of kunnen zitten?
  • Wie herkent zichzelf of een ander op de afbeeldingen van het tweetal dat op zondag 31 juli in de omgeving rondhing?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Grevenschutweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.