Poging brandstichting gemeentehuis

  • Valkenswaard

In de Nieuwjaarsnacht van 2021 probeerde een nog onbekende jonge man een brandbom tegen het gemeentehuis van Valkenswaard te gooien. Doordat bij de worp de aangestoken doek uit de fles met brandbare vloeistof viel, is er geen schade ontstaan. Wel wil de politie natuurlijk graag weten wie de jonge man en zijn handlanger zijn.

Op bewakingsbeelden is te zien dat de twee op de fiets aankwamen bij het gemeentehuis aan De Hofnar. De handlanger had een zwarte fiets en de man die het brandende object gooide, reed op een witte fiets. Ondanks hun capuchons en mondmaskers, herkent iemand hen mogelijk.

Vermoedelijk uit Valkenswaard

Al is de poging tot brandstichting jammerlijk mislukt, de intentie is bijzonder kwalijk. De politie hoort graag van u als u een idee heeft wie de dader en/of zijn handlanger zijn. Mogelijk zijn ze later die nacht thuisgekomen met de geur van een brandbare vloeistof op hun kleding.
Gezien het feit dat het duo op de fiets was, is het aannemelijk dat ze zelf in Valkenswaard wonen of er in elk geval die ochtend van 1 januari verbleven.

212106_valknswrd_dad2a.jpg
Handlanger (omcirkeld) en dader poging brandstichting
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie weet of vermoedt wie de twee personen op de camerabeelden zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

De Hofnar

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.