‘Jogger’ berooft vrouw (87) van tas

  • Zoetermeer

Een vrouw van 87 raakte gewond bij een straatroof op het Ganzevoetpad in Zoetermeer. Op dinsdagmiddag 26 juli rond 17.45 uur werd ze beroofd van haar tas en liep daarbij een hoofdwond en een schaambeenbreuk op.

Ik mankeerde nooit iets. Nu slik ik medicijnen en heb veel pijn gehad; heel veel pijn.”
slachtoffer straatroof Zoetermeer
222409_zoetrmr_omgpd3.jpg
Beneden (links) het Ganzevoetpad, Zoetermeer

Revalidatie

Het sportieve slachtoffer – ze wandelde tot de beroving dagelijks drie uur – was bijna thuis toen een man met capuchon op op haar afkwam. Hij greep haar tas, waardoor de vrouw ten val kwam en gewond raakte. Na een lange revalidatie in een zorgpension woont ze sinds kort weer thuis en werkt ze verder aan haar herstel.

Getuige

Een fietser zag de beroving gebeuren, heeft omstanders gewaarschuwd bij de vrouw te gaan kijken en is zelf achter de dader aangefietst. De straatrover heeft daarop de tas laten vallen en is weggerend richting station Zoetermeer.

Camerabeelden

Kort voor de beroving komt de verdachte op de beelden hierboven joggend in beeld bij het Ganzevoetpad. Nadien verscheen hij in beeld op station Zoetermeer en daarna op station Den Haag CS. Hij is vermoedelijk zo’n 25 jaar oud, zo’n 1.70 meter lang, heeft O-benen en een iel postuur. Hij droeg die dag lichtblauwe sportschoenen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie is de man op de camerabeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ganzevoetpad

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER