Kranige bewoner mept overvallers het huis uit

  • Maarssen

Een Maarssens echtpaar, beiden 71 jaar oud, werd in juni 2019 ’s nachts overvallen en mishandeld in hun woning aan de Machinekade. De daders gingen ervandoor in een opvallende auto.

In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni regent het pijpenstelen, wanneer rond 02.15 uur twee mannen het erf van de slachtoffers op lopen. Via een raam op de begane grond dat ze openwrikken, gaan ze vervolgens het huis binnen.

Update

Inmiddels hebben 11 mensen contact opgenomen met de politie, bedankt! Meer informatie blijft welkom.

119530_Maarssen_reco3.jpg
-reconstructie-

Flinke kaakslag

De twee daders gaan via de trap naar de slaapkamer van de bewoners. Daar ‘ontfermen’ ze zich ieder over een slachtoffer: ze wekken het echtpaar door hen vast te grijpen en te slaan.

Bij de worsteling die ontstaat, weet de mannelijke bewoner een flinke vuistslag te planten op de kaak van één van de belagers. Daar lijken de overvallers van te schrikken, want ze rennen onmiddellijk naar buiten.

Auberginekleurige Volvo S40

Een getuige die rond dat moment in de omgeving fietste, heeft een auto zo hard zien wegscheuren dat die bijna van de weg raakte. Het is goed mogelijk dat daarin de vluchtende daders zaten.

Het ging om een waarschijnlijk auberginekleurige Volvo S40 uit een bouwjaar vóór 2003. Vanaf de Machinekade zou die auto via de Boshovenlaan, Doornhoecklaan en de Suyderhoflaan zijn gereden in de richting van Breukelen.

Drijfnatte, zwarte kleding

Een mooi aanknopingspunt in deze zaak; hopelijk zegt de Volvo S40 iemand iets. De twee overvallers die daarmee mogelijk zijn gevlucht, waren helemaal in het zwart gekleed en moeten door de regen drijfnat zijn geworden. Ook heeft wellicht één van hen nog een tijdje last gehad van een pijnlijke kaak; mogelijk zet dat iemand aan het denken.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie heeft informatie over de woningoverval?

Weet of vermoedt u wie de daders zijn? Of heeft u die nacht van 5 op 6 juni de opvallende Volvo gezien? Geef het zo snel mogelijk door aan de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Machinekade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER