Man (90) bestolen van bankpas door middel van babbeltruc

  • Diemen

Een 90-jarige inwoner van Diemen is op zaterdag 22 februari 2020 op slinkse wijze beroofd van zijn bankpas. Een man die zogenaamd geld wilde wisselen, ging er met meneers bankpas vandoor. Vervolgens plunderden twee andere mannen de rekening van het slachtoffer.

Update

Eén van de mannen werd kort na de uitzending herkend. De andere pinner wordt nog door de politie gezocht.

Voordat het slachtoffer die dag terugliep naar zijn woning, had hij eerst zelf gepind. Vermoedelijk is bij die transactie zijn pincode al afgekeken.

Wisseltruc

Wanneer meneer na het pinnen zijn woningcomplex in loopt, gaat een hem onbekende man mee naar binnen. Die vraagt het slachtoffer om briefgeld om te wisselen. Tijdens het gegoochel met het geld, maakte de onbekende man vermoedelijk de bankpas buit.
Het slachtoffer schat deze man, die een lichtgetinte huidskleur heeft, rond 40 jaar oud.

Pintransacties

Vervolgens is met de bankpas twee keer geld opgenomen, door twee verschillende mannen. Beiden zijn vermoedelijk niet degene die de babbeltruc deed, maar pinnen wel met de gestolen bankpas.

De eerste transactie was diezelfde dag aan het Wilhelminaplantsoen in Diemen. Misschien herkent iemand de pinnende man aan zijn opvallende Bob Marley-muts en/of aan zijn blauwe sneakers.
Doordat het slachtoffer pas een dag later de diefstal ontdekte, kon ook op 23 februari nog van de bankpas gebruik gemaakt worden. Dit gebeurde aan de Middenweg in Amsterdam.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Herkent u (een van) de pinners op de beelden of heeft u informatie over de dader van de babbeltruc? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ouddiemerlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.