Man (90) thuis overvallen na mislukte babbeltruc

  • Amersfoort

Maandag 4 november 2019 wordt bij een 90-jarige bewoner van de Reijmerinkstraat rond 19:00 uur aangebeld. De onbekende mannen voor zijn deur proberen zich met een smoes naar binnen te kletsen. Nadat dat niet lukt, breken ze de deur open.

Update

Er kwamen drie tips binnen, maar helaas geen gouden. Meer informatie blijft welkom.

Getuige zag twee mannen

Het slachtoffer is zo geschrokken dat hij door de stress niet goed heeft gezien wie er ineens met veel kabaal in zijn woonkamer stonden. Ook het aantal overvallers is niet helemaal duidelijk, maar door de getuigenis van een buurvrouw gaat de politie uit van twee daders.
De mannen die zij zag, zijn blank of licht getint en tussen 20 en 30 jaar oud. Allebei hebben een normaal postuur en droegen donkere kleding.

Babbeltruc

De mannen zeiden tegen het slachtoffer dat ze met autopech stonden en water nodig hadden. De 90-jarige bewoner was op zijn hoede en besloot niet open te doen. In plaats daarvan propte hij een aantal plastic bekertjes door de brievenbus en wees hij de mannen op de buitenkraan naast de voordeur.

Ik kon geen kant op en voelde mij zeer angstig. Ik heb staan trillen op mijn benen.”
Slachtoffer woningoverval Reijmerinkstraat
119701_Amersfoort_reco6.jpg
-reconstructie-

Mogelijk eerder geprobeerd

De politie houdt er rekening mee dat de overvallers deze babbeltruc ook bij andere bewoners van de Amersfoortse wijk Rustenburg hebben geprobeerd of mogelijk ook elders. Denkt u deze mannen aan de deur te hebben gehad, neem contact op.

Dierbaar horloge

Van het 90-jarige slachtoffer werd een goudkleurig horloge gestolen dat hij van zijn inmiddels overleden vrouw had gekregen. Daarnaast namen de daders een sleutelbos van hem mee.
Het meegenomen horloge is niet veel geld waard, maar is voor meneer wel heel dierbaar. Mogelijk hebben de daders het ergens achtergelaten of geprobeerd te verkopen. Neem alstublieft contact op als u denkt te weten waar het horloge is.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet wie de overvallers zijn?
  • Wie heeft daders voor of na de overval gezien, rond 19.00 uur op maandag 4 november, in de omgeving van de Reijmerinkstraat?
  • Wie heeft mogelijk ook deze mannen aan de deur gehad?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Reijmerinkstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.