Mislukte overval Tinq Tankstation aan de Diepenveenseweg

  • Deventer
  • Update 

De overval verloopt allesbehalve vlekkeloos…

Update

Meer dan 30 tips over deze zaak, die gingen vooral over de jas van de dader. Uiteraard horen we graag nog meer over de jongen zelf.

Op zaterdag 11 oktober 2014 om 21.45 uur vindt er een mislukte overval plaats bij een Tinq tankstation aan de Diepenveenseweg in Deventer. Een tengere jongeman trekt binnen een zilverkleurig pistool uit zijn tas en richt die op de medewerker. Hij druipt vrijwel meteen af als die man in een reflex spullen naar hem gooit en rent naar buiten.

tcm17330076_large.jpg
Vlucht

Een voorbijganger die bij het parkeerhaventje van het postkantoor aan de Diepenveenseweg stond, vlakbij het tankstation, tackelde de jongen en greep hem vast toen die voorbij rende. Hij deinsde pas terug toen hij het pistool zag.

tcm17330074_large.jpg
Gewond

De overvaller was zo hard voorover geklapt, dat hij daarna mank is weggehinkt. Zijn gezicht was bebloed.

tcm17330077_large.jpg
Tas

Hij vergat toen ook zijn sporttas van het merk Traveller. De tas ligt nu bij het NFI, samen met de bloedsporen die de overvaller achterliet.

tcm17330071_large.jpg
Dader

De overvaller is een tengere, vrij lange, zeer waarschijnlijk nog jonge man. Hij sprak accentloos Nederlands. Daarnaast lijkt hij een opvallend loopje te hebben, vooral als hij wegrent is te zien dat zijn voeten wat naar buiten staan.

tcm17330193_large.jpg
Logo

Op de linkerborst van zijn jas staat een logo. De politie heeft nog niet ontdekt van welk merk die jas is.

tcm17330072_large.jpg
Getuige oproep 1

Bij het postkantoor van TNT stond een donkere Volkswagen Golf met twee mannen erin. De politie wil hen graag spreken.

tcm17330073_large.jpg
Getuige oproep 2

Op een bankje bij het parkje verderop zaten twee jongens. De politie wil graag met hen in contact komen omdat ze wellicht belangrijke dingen hebben gezien.

  • Wie is er op zaterdag 11 oktober 2014 om 21.45 uur getuige geweest van de mislukte overval bij een Tinq tankstation aan de Diepenveenseweg in Deventer?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de verwondingen in zijn gezicht, dat hij mank liep en/of de sporttas van Traveller, de dader?

  • Wie weet wat voor een jas de dader droeg?

  • Wie heeft de dader op zijn vlucht gezien?

  • Wie heeft de dader rond het tankstation gezien?

  • Wie herkent zichzelf in één van de getuigenoproepen?

Diepenveenseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.