Moord Shenny Boessen (56) aan de Tulpenlaan

 • Geleen
 • Update 
tcm17296082_large.jpg

De sympathieke en sociale vrouw bleek een dubbelleven te hebben.

Update

4 tips, uw hulp is nog nodig!

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 januari liggen in de Tulpenlaan in Geleen, Shenny Boessen (56) en haar man te slapen. Bij de voordeur horen ze een geluid en Shenny gaat kijken wat er aan de hand is. Voor ze kan beseffen wat er gebeurt, wordt ze op de trap doodgeschoten. Ook haar man wordt door een kogel in zijn been geraakt. De politie ontdekt al gauw een kant die je niet zou verwachten van een ‘gewone’ huisvrouw...

tcm17296138_large.jpg
Slachtoffer

Shenny Boesen is dochter van een Indonesische moeder en een Nederlandse vader. In 1956 wordt ze geboren in Surabaya op Java. Maar het grootste deel van haar leven speelt zich af in Geleen, Zuid-Limburg. Ze woont aan de Tulpenlaan samen met haar man. Haar twee kinderen zijn al volwassen en wonen niet meer thuis. Sinds een paar jaar mag Shenny zich ook oma noemen van twee kleinkinderen.

tcm17296135_large.jpg
Dubbelleven

Volgens buurtbewoners en andere bekenden was Shenny een sympathieke en enorm sociale vrouw. Toch ontdekt de politie al gauw een kant die je niet zou verwachten van een ‘gewone’ huisvrouw. Sinds jaar en dag heeft Shenny Boessen bijverdiensten. Ze dealt en heeft verschillende vaste klanten binnen het lokale drugsmilieu. De politie krijgt steeds meer het idee dat een conflict binnen de drugswereld aanleiding is geweest voor de moord.

tcm17296136_large.jpg
Geraakt

Shenny’s man werd ook geraakt in zijn been. Hij stond bovenaan de trap, maar het schieten ging zo snel dat hij niet heeft kunnen zien wie er geschoten heeft. Hij verkeerde in shock doordat zijn vrouw voor zijn ogen was doodgeschoten en had de pijn van zijn eigen schotwond in zijn been.

tcm17296773_large.jpg
Audi RS6

De dader of daders zijn direct na de schietpartij gevlucht in een gestolen grijze Audi RS6 Quattro, de sportiefste versie van de Audi A6. Er zijn wereldwijd maar een paar 1000 van zulke Audi’s in deze uitvoering. Hij is herkenbaar aan twee ovalen uitlaatpijpen, verbrede wielkasten en de zwarte honingraatgrille, wat kenmerkend is voor de Audi RS-modellen. Ook de voorbumper is vergroot. Op de kofferklep en in de grille staat het "RS6"logo.

tcm17296141_large.jpg
Vluchtroute

Vanaf Geleen is de Audi de A2 opgereden richting het noorden. Bij de splitsing heeft de bestuurder de A73 gepakt richting Roermond.

tcm17296139_large.jpg
Roertunnel

Waarschijnlijk duikt de Audi bij Roermond op in de Roertunnel waar op bewakingsbeelden te zien is dat die auto met hoge snelheid door de tunnel rijdt. Dat is ongeveer tien minuten na de schietpartij in Geleen en past precies in het tijdsbeeld van die nacht. De politie wil graag weten wie die nacht zo’n Audi heeft zien rijden tussen Geleen en Roermond.

tcm17296142_large.jpg
Uitgebrand

Die nacht nog wordt aan de Van Heutszstraat in Roermond de Audi RS6 brandend aangetroffen. Er blijft weinig meer van de auto over.

tcm17296140_large.jpg
Verdere vlucht

De dader of daders hebben de auto dus in Roermond in brand gestoken en moeten vanaf daar verder zijn gevlucht. Ze hebben de wagen in brand gestoken naast een leegstaand flatgebouw en dat lijkt een bewust gekozen plek. Dat kan betekenen dat ze de situatie in de Van Heutszstraat in Roermond vooraf hebben verkend en dat kan opgevallen zijn. Na het in brand steken zijn ze de nacht zelf waarschijnlijk in een andere auto verder gevlucht. Misschien is dat ook wel gezien door mensen daar in die buurt.

tcm17296134_large.jpg
Diefstal Audi

In de nacht van 25 oktober is de Audi RS6 gestolen vanaf de Hoofdstraat in Sassenheim in Zuid-Holland. Volgens het GPS-systeem in de auto is die ter hoogte van de jachthaven de A44 opgereden richting Amsterdam. Op dat punt is de GPS-verbinding verbroken. Vanaf daar is niet bekend hoe hij verder is gereden.

 • Wie is er in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 januari getuige geweest van de moord op Shenny Boessen (56) op de Tulpenlaan in Geleen?

 • Wie heeft in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 januari de Audi RS6 zien rijden tussen Geleen en Roermond?

 • Wie is er getuige geweest van het in brand steken van de Audi RS6 aan de Van Heutszstraat in Roermond?

 • Wie heeft de Audi RS6 en/of verdachte personen in de dagen voor de moord in de Van Heutszstraat in Roermond gezien?

 • Wie heeft de dader of daders na de brandstichting zien vluchten?

 • Wie is er in de nacht van donderdag 25 oktober getuige geweest van de diefstal van de Audi RS6 vanaf de Hoofdstraat in Sassenheim?

 • Wie heeft er iets gezien van de route die de auto die nacht heeft gereden?

 • Wie heeft de Audi RS6 ergens tussen oktober 2012 en eind januari zien rondrijden?

 • Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?

Tulpenlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.