BeloningCold Case

Na aanhouding opnieuw vragen rond dood Mike Duif in 1996

  • Amersfoort

De 26-jarige Mike Duif werd op 23 februari 1996 doodgeschoten in zijn woning aan de Ariaweg in Amersfoort. Informatie die de politie recent ontving, leidde op 19 april 2022 tot de aanhouding van een verdachte.

Het slachtoffer was de avond en nacht voorafgaand aan zijn dood wezen stappen in onder meer Hilversum. Nadat Duif wat vrienden had thuisgebracht, bezocht hij in Utrecht nog de toenmalige rosse buurt het Zandpad. Een huisgenoot in Amersfoort heeft Duif nog gezien voor hij in de loop van die 23e februari 1996 om het leven werd gebracht.

Update

Naar aanleiding van de uitzending heeft een mogelijke getuige zich gemeld. De informatie van deze persoon wordt onderzocht. De politie hoopt dat meer tips volgen.

222193_cc_Amrsfrt_Ariaweg_PD.jpg
Geel omlijnd Mike’s woning aan de Ariaweg

Hoge beloning

De politie hoopt dat de grote doorbraak die de aanhouding betekent, ervoor zorgt dat mogelijke getuigen alsnog durven te praten. Nu de 54-jarige verdachte vast zit, is het wellicht makkelijker om te vertellen wat u weet; neem als u informatie heeft alstublieft contact op.
Voor de tip die na al die jaren deze zaak alsnog oplost, is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Beschikt u over informatie die het coldcaseteam verder op weg kan helpen, neem alstublieft contact op. Dat kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ariaweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.