Nieuwe vragen rond woningoverval bij 72-jarige vrouw

  • Wassenaar

In onze uitzending van 25 oktober deed de politie een getuigenoproep omtrent een woningoverval aan de Konijnenlaan in Wassenaar. Het onderzoek is nu in een fase waarin de recherche een aantal gerichte vragen aan het publiek heeft.

Rond 09.00 uur op maandag 24 oktober 2022 drongen drie in het zwart geklede mannen het huis van het slachtoffer binnen. Daar waren op dat moment drie huisschilders aan het werk. Zij werden, net als de 72-jarige bewoonster, vastgebonden achtergelaten.

Drietal op fietsen

Op bewakingsbeelden is te zien dat de waarschijnlijke daders al vier uur voor de overval op een parkeerterrein aankwamen aan de Menkenlaan. Vanaf daar zijn ze, alle drie op een eigen fiets, vertrokken in de richting van de Rust en Vreugdlaan.
Wat de verdachten hebben gedaan in de uren tot aan de overval is niet bekend, maar de politie trof de drie fietsen na de overval aan in de bosjes aan de Koekoekslaan daar in Wassenaar.

Het gaat om een blauwe vouwfiets van het merk Elite (in het midden op de foto hierboven), een damesfiets van Pelikaan (links) en een opvallend gekleurde moederfiets met lage instap van het merk Montego.
Misschien zijn deze fietsen ooit gestolen of kan iemand zich herinneren wie er in de periode voor 24 oktober op reden. Heeft u gezien dat ze werden achtergelaten, dan hoort de politie graag van u.

Gestolen VW Polo

Zoals verteld in de eerdere uitzending, vluchtten de daders in eerste instantie met de bedrijfsbus van een van de schilders. Die lieten ze achter op het parkeerterrein aan de Menkenlaan waar ze vóór de overval ook waren geweest.

Vanaf daar gingen de mannen ervandoor met het voertuig waarmee ze rond 04.45 die maandagochtend waren aangekomen: een bronskleurige Volkswagen Polo. Een soortgelijke auto werd in de nacht van 24 op 25 oktober om 00.45 uur teruggevonden aan het Lange Land in Zoetermeer. Deze auto was vlak voor de overval gestolen vanaf de Hulkwerf in diezelfde stad. Neem contact op als u de auto in de tussenliggende 15 uur heeft gezien, mogelijk in combinatie met een of meer verdachten.

Kenmerken daders

Een van de overvallers had een vuurwapen waarmee hij de slachtoffers bedreigde. Deze man heeft een tenger postuur en is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij was in het zwart gekleed; de broek en het jasje hoorden bij elkaar.
De tweede dader is iets langer, maar ook tenger en in het zwart gekleed. De derde dader is rond 1.70 meter lang. De drie mannen spraken Nederlands, voornamelijk straattaal. Het viel op dat een van hen minder goed Nederlands sprak.

222444_wassnr_meerluiksier.jpg
Een deel van de buitgemaakte eigendommen
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt iets over een of meer van de overvallers?
  • Wie heeft de bronskleurige VW Polo gezien en/of weet wie er op 24 oktober in hebben kunnen rijden? 

De drie overvallers wisten geld en een groot aantal sieraden buit te maken. Denkt u daarover iets te weten, mogelijk in combinatie met een of meer verdachten, hoort de politie heel graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Konijnenlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER