Overvallers bedreigen en mishandelen bewoners urenlang

  • Wassenaar

Op zaterdagavond 6 juli 2024 werd in Wassenaar een ouder echtpaar met veel geweld overvallen in hun woning. De drie daders bleven bijna vier uur lang binnen en maakten uiteindelijk waardevolle sieraden en horloges buit.

Vermoedelijk drongen de woningovervallers het huis aan de Backershagenlaan binnen terwijl de bewoners voetbal keken. Nederland speelde die avond op het EK tegen Turkije. Toen het echtpaar rond 23.00 uur naar bed wilde gaan, werden ze boven op de gang overmeesterd door drie mannen met bivakmutsen op.

Geweld en doodsbedreigingen

De slachtoffers werden met tiewraps vastgebonden en kregen een handdoek over hun hoofd. Na een poging zijn vrouw te helpen, werd meneer geschopt en met een koevoet geslagen. Ook werd het echtpaar meerdere keren met de dood bedreigd.

In hand gestoken

Op camerabeelden is te zien hoe de overvallers urenlang door de woning liepen op zoek naar waardevolle spullen. Toen ze een kluis vonden, werd het mannelijke slachtoffer gedwongen de code ervan af te staan.

Hij noemde per ongeluk een verkeerde code, wat werd bestraft met de steek van een stanleymes in zijn hand. Vervolgens moest meneer zelf de kluis openen.

Witte Mercedes Benz

Rond 02.50 uur gingen de drie onbekende mannen ervandoor, met sporttassen gevuld met zeer waardevolle sieraden en horloges. De slachtoffers lieten ze gewond en aan elkaar vastgebonden achter.

Mogelijk is een witte Mercedes Benz met zwart panoramadak te linken aan de overvallers. Die stond tijdens de overval in de buurt van de Backershagenlaan geparkeerd en was voorzien van een vals kenteken. Mogelijk gaat het om een gestolen voertuig.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over de overvallers en/of herkent iets aan de personen op de camerabeelden?
  • Waar kunnen de meegenomen sieraden en horloges nu zijn? Heeft u die, of enkele ervan, mogelijk ergens te koop gezien?
  • Van wie is de witte Mercedes en wie kon er het weekend van 6-7 juli over beschikken? Waar zou die auto nu kunnen zijn? 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven