Beloning

Onderzoek rond moord op Johnny Henriques (42)

  • Dordrecht

De 42-jarige Johnny Henriques werd op zaterdagavond 25 april 2020 neergeschoten op de Jacob Heemskerckstraat in Dordrecht. Toen hij probeerde weg te komen, vuurde de schutter van dichtbij nog enkele kogels op hem af.

Opgewacht

De politie vermoedt dat de dader die avond het slachtoffer heeft opgewacht bij diens appartement. Toen Henriques iets voor middernacht zijn auto in de buurt parkeerde, maakte hij geen schijn van kans tegen de schutter. Henriques is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Signalement schutter

De dader is vermoedelijk langs het appartementencomplex weggevlucht. Daarna is hij voor het laatst gezien op de Bloys van Treslongstraat. 
Volgens getuigen heeft hij een tenger postuur en is hij tussen 1.80 en 1.85 meter lang. Hij droeg een donker vest of jas met capuchon, een donkere broek en sportschoenen.

Mogelijke getuigen bij viswinkel

202235_Dordrecht_viswinkel.jpg
Viswinkel

Een groepje van vijf tot zeven mannen stond voor de viswinkel, niet ver van de plek waar Henriques is doodgeschoten. Ze zijn vermoedelijk rond 20 jaar oud, hebben een licht getinte huidskleur en zijn tussen zo’n 1.70 à 1.75 meter lang. Alle mannen droegen donkere kleding en twee of drie van hen hadden een vest aan met een capuchon over hun hoofd. 
Deze getuigen hebben mogelijk belangrijke details van het schietincident of de dader gezien. Was u een van die getuigen, neem alstublieft contact op.

Broer beschoten

De broer van het slachtoffer werd op 15 maart 2020 beschoten bij winkelcentrum het Crabbehof in Dordrecht. De politie onderzoekt of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben of dat in een andere richting naar de dader moet worden gezocht.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

  • Wie is er die avond of nacht iets opgevallen?
  • Wie weet iets over het motief van de schutter?
  • Wie beschikt over bewakings- of dashcambeelden in de omgeving van de Jacob van Heemskerckstraat?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Jacob van Heemskerckstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.