Ontwikkelingen in onderzoek rond gewelddadige overvallers

  • Steenbergen

De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven in het onderzoek rond de gewelddadige overval op een gezin in Steenbergen. Op de beelden is onder meer te zien hoe – kort voor de overval die maandagochtend 4 oktober 2021 – de inzittenden van twee voertuigen met elkaar communiceerden.

De overvallers sloegen die ochtend toe bij een vrijstaande woning aan de Witte Ruiterweg, in het buitengebied van Steenbergen. Toen de bewoonster rond 08.20 uur in haar auto wilde stappen, werd zij door vier mannen overmeesterd. 

Heftige beelden


Een dag na de overval toonde de politie al de bewakingsbeelden van het incident. Op die heftige beelden is te zien hoe de vrouw door haar belagers wordt overmeesterd en daarbij haar enkel breekt.

Echtgenoot belt 112


Wanneer haar echtgenoot op het gegil afkomt, wordt hij door drie van de mannen overlopen. Daarbij wordt hij met een wapen op zijn hoofd geslagen. Zijn zoon, die binnen lag te slapen, wordt ook belaagd door één van de overvallers.
Toch slaagt de man des huizes er even later in te vluchten en 112 te bellen. Daarop gaan de overvallers ervandoor, met slechts een paar persoonlijke bezittingen als buit.

Jonge overvallers


Vermoedelijk waren de daders nog jong. Ze worden rond 1.80 meter lang geschat en spraken Nederlands – volgens de slachtoffers mogelijk met een Noord-Afrikaanse tongval.

212488_steenbrgn_4luik2.jpg
Geef het door als u iets over deze mannen weet

Witte stationwagen en bus


Op nieuwe bewakingsbeelden is te zien hoe rond 07.40 uur twee voertuigen net voorbij de woning stonden. Het gaat om twee witte busjes. Het lijkt erop dat de inzittenden contact hadden met elkaar. Tijdens dat moment reed ook een witte stationwagen langs.
De politie wil graag spreken met de bestuurder van die stationwagen, omdat deze persoon een belangrijke getuige kan zijn.

Westlandse Langeweg

Direct na de overval heeft een getuige rond 08.45 uur een wit busje op hoge snelheid richting de Westlandse Langeweg zien rijden. Mogelijk zijn dit de daders geweest.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Weet of vermoedt u iets over de daders van de gewelddadige woningoverval? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Witte Ruiterweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.