UpdateBeloning

Hoge beloning in onderzoek gewelddadige woningoverval

  • Steenbergen

Er lijkt na ruim twee jaar beweging te zitten in het onderzoek rond een gewelddadige woningoverval aan de Witte Ruiterweg in Steenbergen. Daarbij brak op 4 oktober 2021 een vrouwelijk slachtoffer haar enkel door toedoen van de daders. Haar man en toen 17-jarige zoon werden die ochtend ook bedreigd en mishandeld.

Eerste aanhouding

De recherche heeft tijdens het onderzoek DNA kunnen veiligstellen. Dat heeft inmiddels tot een match geleid. Daarnaast heeft de politie recentelijk een 25-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval. Deze verdachte verbleef tijdelijk in Vlissingen en was voorheen inwoner van Bergen op Zoom.

212488_steenbrgn_Regio3.jpg
Witte Ruiterweg in Steenbergen, 4 oktober 2021

Beloning: € 20.000

De verzekeringsmaatschappij van de slachtoffers stelt een beloning beschikbaar van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de definitieve doorbraak in dit onderzoek. De politie en het Openbaar Ministerie hebben met het uitloven van deze beloning geen bemoeienis; dat is de verantwoordelijkheid van de verzekeraar.
Hoewel er goed contact is tussen verzekeringsmaatschappij en politie en Justitie, blijft uw identiteit als tipgever volstrekt geheim tot u zelf toestemming geeft uw persoonlijke gegevens te delen.

Rolex nog niet terecht

Het kostbare horloge dat de daders meenamen is nog altijd niet terecht. Het betreft een ‘Sea-Dweller’ van het merk Rolex. Mogelijk is het horloge ergens te koop aangeboden geweest; geef het alstublieft door als u daar iets over denkt te weten.

242138_stnbrgn_rolex.jpg
Soortgelijk horloge en het werkelijke serienummer
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

De vier daders leken destijds tussen 20 en 25 jaar oud en allen rond 1.80 meter lang. Volgens de getroffen bewoners hadden hun belagers mogelijk een Noord-Afrikaanse tongval.
Een overvaller die alleen achterbleef nadat de anderen al op de vlucht waren geslagen, rende op een opvallende manier. Zegt dat u iets, meld dat dan alstublieft.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Witte Ruiterweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.