Duidelijke beelden van brutale fietsendief

  • Steenbergen

Naar schatting vijftienhonderd fietsen per dag worden er in Nederland gestolen. Zelden echter staat de dader zo duidelijk op beeld als de man die op 3 augustus 2019 in Steenbergen zijn slag sloeg.

Update

Er zijn vijf tips binnengekomen over deze brutale fietsendief. Daarbij zijn ook namen genoemd, bedankt!

Rond 13.00 uur die zaterdag komt de fietsendief vanaf de Fabrieksdijk richting de Albert Heijn gelopen aan de Lindenburghlaan. Hij gaat voor de ingang van de supermarkt op een bankje zitten en rookt een sigaret.

Het slachtoffer kwam tegelijk aan met de onbekende man. Zij heeft haar e-bike bij de fietsenrekken op slot gezet en is boodschappen gaan doen.

Mogelijk een loper

De man houdt zich nog een tijdje op bij de uitgang van de Albert Heijn, maar komt dan in actie. Hij loopt naar de e-bike, haalt die opmerkelijk eenvoudig van het slot en fietst ermee weg.
Mogelijk had de dief een loper bij zich voor het betreffende type slot. Dat zou erop kunnen wijzen dat hij vaker fietsen steelt.

Stella Livorno

De in Steenbergen meegenomen fiets is een elektrische ‘Livorno’ van het merk Stella. Weet u waar die nu is of heeft u de fiets mogelijk ergens te koop gezien, geef het door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Tip de politie

Met de e-bike ging de dief er vlug vandoor over de Fabrieksdijk en via de Kromme Elleboog in de richting van de Kaaistraat. Heeft u hem gezien of herkent u hem op de bewakingsbeelden, laat het weten.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Lindenburghlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER