Overval borduurstudio aan de Kievitsweg

  • Ridderkerk
  • Update 

De daders gaan er vandoor met een opvallende buit: industriële naaimachines.

Update

Er kwamen 25 reacties. De bestuurder van de witte Transporter meldde zich meteen, die auto en bestuurder hebben niks met de overval te maken. Er is getipt dat de SUV-achtige auto waarschijnlijk een Landrover Discovery is geweest. We willen heel graag weten of iemand nu zo’n Landrover Discovery kan koppelen aan een groep criminele Oost-Europeanen. Daarnaast is er getipt over de meegenomen borduurspullen, en wie die waar zou hebben aangeboden. Dat is allemaal in onderzoek.

Op donderdagavond 4 februari 2016 iets na 19.00 uur overvallen drie a vier mannen een vrouw in haar borduurstudio aan de Kievitsweg in Ridderkerk. De daders zijn ruim twintig minuten bezig en nemen zoveel mogelijk spullen mee. Ze doorzoeken het hele huis. Zelfs de kinderkamer. Uiteindelijk vertrekken ze met kostbare grote, zware naaimachines.

  • Wie is er op donderdagavond 4 februari 2016 iets na 19.00 uur getuige geweest van de overval op een vrouw in haar borduurstudio aan de Kievitsweg in Ridderkerk?
tcm17348686_large.jpg
Bijzondere buit

Het zijn grote industriële borduurapparaten en naaimachines die de vrouw in haar studio heeft staan. Dat zijn zware apparaten die niet in een gewone auto passen en waar eigenlijk heel weinig mensen maar iets aan hebben. Het lijkt alsof ze vooral daar op uit waren, ook al hadden ze nog veel meer meegenomen.

  • Wie heeft er gezien dat de daders de zware spullen in één of meerdere auto’s aan het inladen waren?
tcm17348689_large.jpg
Naaimachine

Het gaat om een naaimachine van het merk Texi.

tcm17348691_large.jpg
Snijplotter

Ze hebben ook een drukpers of snijplotter met standaard meegenomen. Ook het bijbehorende softwarepakket ter waarde van een paar duizend euro is gestolen. Die software is nodig om de apparaten te kunnen bedienen.

tcm17348692_large.jpg
Racebaan

Het meest trieste is misschien wel dat ze een racebaan van het zoontje van het stel hebben meegenomen. De politie vraagt zich af wat de daders daarmee gedaan hebben.

tcm17348693_large.jpg
Sieraden

Verder zijn ze er vandoor gegaan met vooral sieraden waaronder een ketting, een bedelarmband en een ring.

tcm17348695_large.jpg
Televisie

Ze hebben ook een tv-toestel meegenomen van het merk Samsung.

tcm17348688_large.jpg
Medailles

Da daders hebben ook medailles en onderscheidingen meegenomen van de man die vroeger bij de Marechaussee heeft gewerkt.

  • Wie weet waar de gestolen spullen zijn, wie ze heeft, of heeft ze te koop gezien of aangeboden gekregen?
tcm17348687_large.jpg
Daders

Er zijn drie of vier daders bij betrokken. Ze hebben vrijwel onmiddellijk de ogen van de vrouw afgeplakt waardoor ze weinig heeft kunnen zien. Het zijn mannen in donkere kleding die onderling vermoedelijk in een Oost-Europese taal spraken.

  • Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk aan de hand van de gestolen spullen, en/of een SUV-achtige auto, waarschijnlijk een Landrover Discovery?
tcm17348690_large.jpg
Nederlands

In ieder geval één van hen heeft wel een duidelijke band met ons land. Die man heeft namelijk in gebrekkig Nederlands tegen het slachtoffer gesproken.

tcm17348696_large.jpg
Zwaar

Ze hebben zware spullen meegenomen. Ze moeten dus een grote auto of meerdere auto’s hebben gebruikt om de buit te vervoeren.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17348694_large.jpg
SUV

Vlak voor de overval, rond 19.00 uur, zag een fietser een grote auto met draaiende motor voor het huis staan. Toen die fietser dichterbij kwam reed die auto er met gedoofde lichten vandoor. Kort daarna, inmiddels met de lichten aan, is ook die auto op de Kievitsweg gefilmd. Het lijkt een grote SUV-achtige wagen, waarschijnlijk een Landrover Discovery. De politie wil graag met de bestuurder spreken. De politie wil ook graag spreken met mensen die een Landrover Discovery kunnen koppelen aan een groep criminele Oost-Europeanen.

  • Wie is de bestuurder van de SUV-achtige auto, waarschijnlijk een Landrover Discovery, of heeft deze vlak voor de overval gezien?

Kievitsweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.