Overval en poging inbraak bij ouder echtpaar aan de Dommelseweg

  • Waalre
  • Update 

Binnen een half jaar was het echtpaar doelwit van zowel een inbraak als een overval.

Update

1 tipgever gaf een naam door van een mogelijke overvaller.

Op zondagavond 7 september 2014 werd rond 22.30 uur een ouder echtpaar in hun vrijstaande huis aan de Dommelseweg in Waalre overvallen. De man des huizes deed de deur open toen de bel ging, waarop er meteen drie gemaskerde mannen naar binnen stormden. De man en zijn vrouw die op het lawaai afkwam, hebben zich op de mannen gestort en hebben ze het huis uitgejaagd.

  • Wie is er op zondagavond 7 september 2014 rond 22.30 uur getuige geweest van de overval op een ouder echtpaar in hun vrijstaande huis aan de Dommelseweg in Waalre?
tcm17337177_large.jpg
Vlucht

Vlak nadat de overvallers vluchtten vanaf de Dommelseweg moest een automobilist een paar honderd meter verderop op de kruising van de Bosweg, Keersop en Keersopperdreef vol in de remmen voor twee scooters. Eén van die scooters gleed onderuit, maar reed meteen weer weg. Mogelijk waren deze drie jongens de overvallers.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

  • Wie is er getuige geweest van de bijna aanrijding?
tcm17337176_large.jpg
Verdachten

Het waren drie lichtgetinte jongens van een jaar of 20. De politie houdt er sterk rekening mee dat de mannen op de scooters ook betrokken waren bij de woningoverval. Ze reden zonder helm op twee zwarte scooters. De merken zijn onbekend, maar eentje had geen kappen. De ander had wel kappen en gele stickers. Eén jongen droeg een rugzak en keek scheel met zijn linkeroog. De jongen die viel had een litteken aan de linkerkant van zijn voorhoofd.

  • Wie heeft er een vermoeden wie de daders zijn, mogelijk in combinatie met de signalementen?
tcm17337188_large.jpg
Inbraak

Op maandagnacht 16 februari 2015 is er ingebroken bij het echtpaar. Ze werden wakker van lawaai. Eén of meerdere inbrekers waren al binnen, er was een ruitje ingetikt en de boel was behoorlijk overhoop gehaald. Maar toen het echtpaar opgemerkt werd, vluchtte de inbreker of inbrekers zonder iets te kunnen meenemen.

  • Wie is er op maandagnacht 16 februari 2015 getuige geweest van de inbraak bij het echtpaar?
tcm17337180_large.jpg
Tas

Het echtpaar heeft niets van de inbreker(s) gezien, maar er is wel een tas van Fashion Sport achtergelaten. Het is niet bekend of de inbraak met de overval te maken heeft, maar hopelijk zegt die tas iemand iets, of kan iemand de link tussen beide zaken leggen.

  • Wie vermoedt van wie de Fashion Sport tas is?

Dommelseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.