Overval op KFC aan de Verzetslaan

  • Purmerend
  • Update 

Overvallers droegen maskers en spraken onderling in Papiaments

Update

De politie kwam dankzij uw tips op het spoor van een 26-jarige man uit Purmerend. Hij is de man die de leiding had en hij is op 21 februari 2017 in alle vroegte aangehouden. Het onderzoek naar dat andere tweetal gaat gewoon door.

Op donderdag 11 augustus wordt fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken (KFC) aan de Verzetslaan in Purmerend overvallen. Dat gebeurt rond 22.15 uur door twee mannen en mogelijk een vrouw. 

Overval

Eén van de medewerksters is die avond net bezig een klant te helpen, maar wordt door een van de gemaskerde overvallers hardhandig tegen de grond gewerkt. Ook de andere twee daders springen over de toonbank. De paar klanten hebben meteen door dat er iets mis is en rennen zo snel mogelijk naar buiten.

resultpurmerend___dad1c.jpg
Dader met dreadlocks

In de keuken gaat één van de daders bijna onderuit. Hij heeft duidelijk de leiding, de man met het witte ‘V for Vendetta’ masker en de dreadlocks. Hij bedreigt het personeel met een vuurwapen. Deze man is inmiddels aangehouden.

purmerendkfc_dad2a.jpg
Dader met rood-witte pet

De man met de rood-witte pet met het opschrift ‘Coke’ neemt ondertussen de kassalades onder handen. Zodra hij klaar is, vertrekt hij meteen weer.

purmerendkfc_dad3c.jpg
Mogelijk vrouwelijke dader

De mogelijk vrouwelijke dader zich richt op de kassa van de drive-in. Het logo op haar jas is dan goed te zien, het is van het merk Canada Goose. Ook zij draagt een ‘V for Vendetta’ masker. 

  • Wie heeft een idee wie deze nog gezochte man met pet en vermoedelijk dus een vrouw zijn?
purmerendkfc_vendettamasker.jpg
Papiaments

Terwijl één van de medewerksters nog steeds doodsbenauwd op de grond ligt, roept een van de daders in het Papiaments dat ze moeten gaan. 

purmerendkfc_kfc3.jpg
Eerder in de buurt rondgehangen

Waarschijnlijk hebben de drie al een tijdje op de parkeerplaats bij de KFC rondgehangen. Rond 21.30 uur, drie kwartier voor de overval zien we ze op bewakingsbeelden over het grasveld richting de KFC lopen. Misschien heeft iemand ze toen al gezien daar bij het restaurant.

  • Wie heeft het drietal die donderdag 11 augustus rond 21.30 uur gezien bij de parkeerplaats bij de KFC? 
purmerendkfc_parkeerpluimgras.jpg
Opel Astra

Het drietal vertrekt na de overval in een donkerkleurige Opel Astra met gestolen kentekenplaten. Die kentekenplaten zijn iets voor de overval – tussen 21.30 en 22.15 uur - gestolen vanaf het Pluimgras, om de hoek bij de KFC. De politie wil graag spreken met mensen die iets van die diefstal en van de daders hebben gezien.

  • Wie weet meer over de diefstal van kentekenplaten aan het Pluimgras, tussen 21.30 en 22.15 uur op 11 augustus? 
purmerendkfc_parkeercamara.jpg
Gestolen kentekenplaten teruggevonden

De daders zijn waarschijnlijk doorgereden richting de Dom Helder Camarastraat, ook vlakbij KFC. Kort na de overval hoorden buurtbewoners hoe een auto stopte en er drie personen met elkaar spraken in het Papiaments. Daar was tenminste één vrouw bij en een man met een rood-wit petje. Wat ze hier precies deden is niet helemaal duidelijk, maar later trof de politie hier op straat gestolen kentekenplaten aan.

  • Wie heeft het drietal in hun donkerkleurige Opel Astra gezien na de overval, in de buurt van de Dom Helder Camarastraat?
purmerendkfc_krt3.jpg
A7 richting het Noorden

Daarna zijn de daders vanuit Purmerend doorgereden over de A7 richting het noorden. Op drie plaatsen op de snelweg bij Wognum hebben de daders de geldlades uit de Opel Astra gegooid.

Gevaarlijke situatie

Dat heeft voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd. Een politieauto die die avond over de A7 reed, is tegen zo’n geldlade gebotst, liep daardoor twee klapbanden op en de agent achter het stuur kon zijn auto maar net onder controle houden. 

  • Wie heeft het drietal geldlades uit de auto zien gooien op de A7, op donderdagavond 11 augustus, of heeft hen gefilmd met een dashcam? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Verzetslaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.