Overvallers mishandelen en bedreigen bewoonster

  • Ridderkerk

Op zaterdag 8 februari 2020 werd rond het middaguur aangebeld bij een 61-jarige vrouw aan de Reijerweg in Ridderkerk. Ze zag bij de deur een man staan met een PostNL-jas aan en een pakketje in zijn handen. De vrouw deed nietsvermoedend open, waarna ze door twee mannen werd overvallen.

Update

Na de uitzending kwamen er veel tips binnen: meer dan dertig! Hierbij zijn ook mogelijke namen genoemd. Ook blijkt het dat de Citroën mogelijk links schade had.

Het slachtoffer werd geschopt en geslagen, er werd gedreigd haar dood te schieten en om, als ze niet zou meewerken, haar vinger af te snijden. 

Voorkennis

Het lijkt erop dat de overvallers het slachtoffer en haar man al langer in de gaten hielden. Ze wisten onder meer dat zij de eigenaars zijn van een autogaragebedrijf en dat ze kinderen en kleinkinderen hebben. Het garagebedrijf is mogelijk de reden dat de overvallers dachten dat er bij dit echtpaar iets te halen viel.

Signalementen

Beide mannen waren licht getint, rond 25 jaar oud en zo’n 1.75 meter lang. De man in de PostNL-jas was iets breder dan de andere. Hij had zich vermomd met een pruik met dreadlocks en een goudkleurige bril met vierkant montuur. Gedurende de hele overval had hij een wapen in zijn rechterhand. Beide mannen spraken Nederlands met een accent en onderling spraken ze volgens het slachtoffer vermoedelijk Marokkaans.

Opvallende auto

Uit onderzoek is gebleken dat de mannen waarschijnlijk een vluchtauto hadden klaarstaan op de Ringdijk, vlak bij het huis van het slachtoffer. Dat was een vrij opvallende auto: een witte Citroën DS3 met waarschijnlijk een donker, roodbruin dak.
De Citroën is meerdere keren door bewakingscamera’s vastgelegd op de Ringdijk, maar ook terwijl deze langs het garagebedrijf van het echtpaar reed op de Benedenrijweg.

Eerder langs geweest

De overvallers zijn op zaterdag 8 februari rond 10:40 uur, een kleine anderhalf uur voor de overval, ook al bij de woning geweest. Ze vingen toen bot omdat er niemand thuis was. 

De buit

De mannen namen onder andere twee dure horloges mee: een roségouden Rolex Datejust, met diamantjes op de wijzerplaat, en een Omega-horloge met certificaat. Verder een zogenoemde granatenketting met 14-karaats gouden sluiting, een opvallende ring en een tas van het merk Louis Vuitton met bijbehorend etui. Ook een aantal zeldzame munten werd buitgemaakt, waaronder acht zilveren 50-gulden munten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de woningoverval hebben gepleegd?
  • Wie heeft de opvallende Citroën DS3 mogelijk op andere tijdstippen in de buurt van de Reijerweg gezien?
  • Wie heeft de gestolen spullen gezien of aangeboden gekregen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Reijerweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER