Overvallers stelen koffer met bruidsjurk erin

  • Alphen aan den Rijn

Bij een gewelddadige woningoverval aan de Kaninefatendreef in Alphen aan den Rijn raakten de bewoners gewond. De twee daders vertrokken die nacht van zondag 23 op maandag 24 oktober 2022 met onder meer een smart-tv en een rode koffer met daarin een bruidsjurk.

De slachtoffers, een man en een vrouw, lagen te slapen toen de overvallers rond 02.30 uur waarschijnlijk via een openstaand raam naar binnen klommen. De bewoners werden bedreigd en met een pistool geslagen. Ook kreeg het mannelijke slachtoffer een mes tegen de borst gedrukt, waarbij hij krassen in zijn huid opliep.

Ik dacht: wat gebeurt hier allemaal? (…) Ik zit in de uitkering. Wat kom je bij mij doen?”
slachtoffer woningoverval
232183_alphen_pd5.jpg
Kaninefatendreef in Alphen aan den Rijn

Ravage

Tijdens het uur dat de daders binnen waren, haalden ze het huis compleet overhoop. Ze zeiden dat ze een kluis zochten, maar die was er niet.
Het mannelijke slachtoffer heeft weleens aan bekenden verteld dat hij thuis contant geld bewaarde, al ging dat niet om noemenswaardige bedragen. Mogelijk is die informatie via via bij de daders terechtgekomen.

Buit

Uiteindelijk gingen de overvallers ervandoor met een rode koffer, een sporttas en een smart-tv van het merk ‘OK.’. In de koffer zaten wat kleding en de bruidsjurk van de vrouw.

232183_alphen_bbrodekoffer.jpg
Twee mannen met onder meer de rode koffer

Vluchtroute

De daders spraken allebei goed Nederlands en af en toe praatten ze in een onbekende taal. Zeker één van hen heeft een donkere huidskleur.
Na de woningoverval is het tweetal gefilmd in de wijk Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn terwijl ze de buit op hun rug met zich meedroegen. Ze zijn zeker een paar honderd meter te voet gevlucht in de richting van basisschool De Wereldwijzer. De vraag is hoe de mannen vervolgens verder zijn gevlucht: te voet of met een auto of ander voertuig.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet iets over de daders?
  • Wie heeft informatie over waar de buit kan zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Kaninefatendreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER