Politie toont verdachte van ernstig zedenfeit

  • Groningen

In de nacht van 30 november op 1 december 2023 werd in Groningen een jonge vrouw slachtoffer van een ernstig zedenfeit. De politie maakt beelden openbaar van een verdachte man.

Het speelde zich af tussen ongeveer 01.15 en 02.30 uur aan de Kleine der A. De verdachte zag het slachtoffer daar. Zij voelde zich niet lekker na een feestje, was kwetsbaar, en daar maakte de man misbruik van.

242059_groningen_sv-overkant.jpg
Kleine der A bezien vanaf de Pottebakkersrijge

Herkenning gevraagd

Op camerabeelden is te zien dat de verdachte op een retro-racefiets reed. Hij stopte vlak bij het slachtoffer. Eerst hing de man even rond, maar al snel ging hij op de jonge vrouw af.
De verdachte had een pet op en spreekt mogelijk Engels. Houdt u er overigens rekening mee dat de kleurtonen op de beelden kunnen afwijken van de werkelijkheid; wat wit lijkt, hoeft dat niet te zijn.

Getuigen

Kort na het incident is het slachtoffer aangesproken door een andere jonge vrouw. De politie weet nog niet wie zij is, maar zou haar heel graag met haar in contact komen.
Rond het tijdstip van het incident waren in de omgeving meerdere mensen op straat. Mogelijk heeft iemand iets gezien of gehoord.

Tippen kan anoniem

Weet of vermoedt u wie de man met de fiets kan zijn en/of waar de politie hem kan vinden? Was u de vrouw die het slachtoffer aansprak op straat of heeft u iets gezien of gehoord die avond? Neem dan alstublieft contact op; dat kan anoniem via een tipformulier of door 0800-7000 te bellen.

242059_groningen_dadc.jpg
Wie weet meer over de man met de racefiets?

Centrum Seksueel Geweld

Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat deze verdachte meer slachtoffers heeft gemaakt. Ben jij lastiggevallen of erger, vertel er dan alsjeblieft over. Dat hoeft niet direct met de politie, maar kan met iemand van het Centrum Seksueel Geweld; bel gratis en anoniem 0800-0188 of chat anoniem met een medewerker via de website.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Uw informatie met de politie delen kan op onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Kleine der A

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.