Steekincident IJmeerdijk bij het Almeerderstrand

  • Almere
  • Update¬†

Het slachtoffer blijft zwaargewond achter na een uit de hand gelopen ruzie.

Update

Over de ruzie belde iemand naar Meld Misdaad Anoniem die hele waardevolle informatie doorgaf. De politie wil daar graag verder met die persoon over spreken via 0800-6070 of Roze in Blauw.

Donderdagavond 26 juni 2014 even na 23.00 uur is een man (31) neergestoken bij een mannen-ontmoetingsplek op de IJmeerdijk bij het Almeerderstrand. De verdachte (45) uit Almere heeft zich de volgende ochtend gemeld op het politiebureau. Hij is aangehouden, maar de politie zoekt nog getuigen.

tcm17327997_large.jpg
Bekenden

Dader en slachtoffer zijn frequente bezoekers van het Almeerderstrand. Al langere tijd geleden hebben ze elkaar op het strand leren kennen en sindsdien spreken ze er regelmatig af bij de mannen-ontmoetingsplek aan het begin van de IJmeerdijk ter hoogte van het strandpaviljoen.

tcm17327999_large.jpg
Ruzie

Bij een ontmoeting in juni kregen de mannen ineens ruzie over iets onbenulligs en de dagen daarna stuurden ze elkaar over en weer vervelende sms’jes, met daarin scheldpartijen en bedreigingen. Het conflict liep steeds verder op en resulteerde uiteindelijk in het steekincident.

tcm17328002_large.jpg
Twee verhalen

De dader en het slachtoffer vertellen elk een eigen versie van wat er gebeurd is. Binnenkort start de rechtszaak en daarom is het van groot belang om duidelijkheid te krijgen over wat er die avond precies is gebeurd.

tcm17328000_large.jpg
Slachtoffer

Hij is een aantal keer met een mes gestoken in zijn arm, rug en nek. Het scheelde weinig of zijn nekwervel was geraakt met verlamming of de dood als gevolg. Hij heeft lelijke littekens en er dus blijvend zichtbaar letsel aan overgehouden.

tcm17327998_large.jpg
Getuigen

Waarschijnlijk zijn er op donderdagavond 26 juni na 23.00 uur meer mensen op of rond het Almeerderstrandje geweest dan zich tot nu toe hebben gemeld. De politie zoekt getuigen die informatie kunnen geven.

  • Wie is er op donderdagavond 26 juni 2014 even na 23.00 uur getuige geweest van het steekincident bij een mannen-ontmoetingsplek op de IJmeerdijk bij het Almeerderstrand?

IJmeerdijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.