Tieners vanuit het niets ernstig mishandeld

  • Assen
upd_Assen_aanh.jpg

De politie in Assen is dringend op zoek naar vier jongens die, schijnbaar zonder enige aanleiding, twee fietsers mishandelden. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 mei 2023. De slachtoffers waren op dat moment 15 en 14 jaar oud en het vermoeden bestaat dat hun belagers ook nog behoorlijk jong zijn.

Update

Op dinsdagochtend 13 juni 2023 heeft de politie, mede dankzij de ruim dertig binnengekomen tips, twee minderjarige inwoners van Assen kunnen aanhouden. Deze jongens van 16 en 14 jaar oud worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandelingen.

Grotere groep

Het viertal, van wie een jongen met krukken liep, leek bij een grotere groep jongeren te horen. De politie wil graag iedereen spreken die erbij was daar aan de Oostermoer, dus ook de jongens en meisjes die niet zelf bij het geweld betrokken waren, maar toekeken.
Op camerabeelden is te zien dat de verdachten achterbleven op de rest van de groep, vermoedelijk omdat ze zagen dat de twee slachtoffers aan kwamen fietsen. Die trapten en sloegen ze herhaaldelijk, ook tegen het hoofd en zelfs nadat ze weerloos en verdwaasd op de grond lagen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft informatie over (een van) de twee nog gezochte verdachten?
  • Wie weet iets over de grotere groep jongeren of behoorde daar mogelijk zelf toe?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Oostermoer

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.