Verdachte van straatroof pint met buitgemaakte bankpas

  • Assen / Groningen

Met de bankpas van het slachtoffer van een straatroof in Assen werd ’s ochtends vroeg op woensdag 8 februari 2023 geld opgenomen in Groningen. Er zijn duidelijke beelden van de pinner. De pas is ook nog in Duitsland gebruikt.

Het 26-jarige slachtoffer was de avond ervoor uit geweest toen hij in Assen rond 21.00 uur op straat door twee mannen werd aangesproken. Ze vroegen en kregen een sigaret, waarna ze zeiden dat ze nu ook de rest van zijn spullen wilden hebben. Om dat kracht bij te zetten, liet een van hen iets zien dat hij in zijn broekband droeg; het slachtoffer meende dat het een groot mes was.

Wie is de pinner?

Het tweetal kreeg door die bedreiging het slachtoffer zover dat hij zijn iPhone, rugtas en portemonnee afgaf. Met een bankpas uit die portemonnee werd later gepind door de man op de beelden hierboven.
Neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie hij is en/of waar hij verblijft. Die woensdagochtend in Groningen had hij een Prada-jas aan en Nike-gympen. Het zou kunnen dat deze man ook bij de straatroof betrokken was op dinsdagavond 7 februari; mogelijk heeft iemand hem daar in Assen gezien met zijn handlanger.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie