Twee gezinnen in levensgevaar door brandstichting

  • Valkenswaard

Twee gezinnen in Valkenswaard ontsnapten eerder dit jaar aan de dood toen er bij hun woning brand werd gesticht. Door een aantal overeenkomsten tussen de twee incidenten houdt de politie er rekening mee dat het om dezelfde dader(s) kan gaan.

Update

15 tipgevers gaven informatie door, bedankt! Het onderzoek gaat door.

In de nacht van 6 op 7 januari 2020 werd de voordeur in brand gestoken van een woning aan de Hazestraat. De tweede brandstichting was in de vroege ochtend van vrijdag 17 april, nu bij de voordeur van een woning aan de Oranje Nassaustraat. Beide keren werden de slapende bewoners gelukkig op tijd wakker en wisten ze veilig weg te komen.

Verdachten op beeld

De vermoedelijke daders van het incident in januari zijn door camera's vastgelegd. Op de beelden is te zien dat die nacht een auto vanuit de Eekhoornstraat de Wolbergstraat in rijdt. Wanneer de auto stopt bij de hoek met de Hazestraat, stapt een verdachte uit die de Hazestraat in holt.
De bestuurder van de auto rijdt door richting de Europalaan en keert vermoedelijk op de rotonde daar, want even later is de auto terug. Vanuit de Hazestraat komt vervolgens de verdachte aanrennen. Deze stapt in, waarna de auto in oostelijke richting de Wolbergstraat uit rijdt.

Uw informatie

De politie komt graag met u in contact als u informatie heeft over de auto of de inzittenden ervan. Kent u iemand met zo’n auto die bij de brandstichting betrokken zou kunnen zijn?
Ook als u iets weet of vermoedt over de brandstichting in de nacht van 16 op 17 april, wil de politie u graag spreken. De recherche is daarnaast op zoek naar beeldmateriaal van de branden. Heeft u een van de branden gefilmd, bijvoorbeeld met uw telefoon, deel dan alstublieft uw beelden met de politie. Bel daarvoor de tiplijn op 0800-6070 of upload uw beelden via het online tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor (een van) de brandstichtingen?
  • Wie weet of vermoedt iets over de dader(s) van de brandstichting in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 april in de Oranje Nassaustraat?
  • Wie herkent het merk en type van de auto die in de nacht van 6 op 7 januari in de Wolbergstraat is gefilmd?
  • Wie weet of vermoedt iets over de daders van de brandstichting in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 januari in de Hazestraat?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Valkenswaard

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.