Van Gogh-schilderij nog spoorloos, beelden van kunstdief openbaar

  • Laren
202182_laren_regio3.jpg

Het gestolen Van Gogh schilderij ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ is nog altijd niet terecht. In het onderzoek rond de kunstroof in Laren maakt de politie de bewakingsbeelden van de inbreker openbaar.

Het beroemde kunstwerk werd maandagochtend 30 maart 2020 gestolen uit museum Singer aan de Oude Drift in Laren.

Kunstdief op motor

Op de beelden is te zien hoe een motorfiets vanuit de Keverstraat naar de Oude Drift rijdt. Er zit slechts één persoon op. Enkele minuten later wordt met grof geweld de toegangsdeur van het museum geforceerd.

Onder de arm

Omdat de deur naar de kunst goed op slot zit, gebruikt de dief een meegebrachte moker om het kogelwerende glas te breken. Daarna rent de man snel weg, met het beroemde schilderij onder zijn arm.
Het is vooralsnog onduidelijk of de man hulp heeft gehad.

202182_laren_schilderij2.jpg
Het gestolen kunstwerk van Vincent van Gogh

Verkenning in het museum

De periode vóór de inbraak is voor de politie ook van groot belang. Het gestolen schilderij was sinds 14 januari in bruikleen door museum Singer. Het zou heel goed kunnen dat de mensen achter deze inbraak ergens in die periode vanaf  14  januari de situatie in het museum grondig hebben verkend.

  • Heeft u vanaf 14 januari het museum bezocht en is u iets opgevallen? Mogelijk een bezoeker die zich anders gedroeg? Of beschikt u over beeldmateriaal, met daarop andere mensen, van uw bezoek? Deel alstublieft uw informatie en/of beelden met de politie.

Getuigenoproep

De politie deed in de uitzending van 31 maart 2020 een getuigenoproep. De bestuurder van de bestelbus heeft zich inmiddels gemeld, maar de fietser helaas nog niet. Was u die fietser, neem alstublieft contact op met de politie. Mogelijk bent u een belangrijke getuige.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Herkent u de man op de beelden of beschikt u over andere informatie die van belang kan zijn in het onderzoek? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Singer Laren

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.