Vier betrokkenen gezocht in verband met schietincident

  • Dordrecht

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 oktober 2021 werd gericht geschoten, midden op straat, op een man in Dordrecht. Volgens sommige getuigen ging daar een achtervolging aan vooraf. Het lijkt erop dat vier mannen het in de Vincent van Goghstraat hadden voorzien op een man die er in de buurt woont.

Het beoogde slachtoffer is wonderwel niet geraakt, evenmin als voorbijgangers of omwonenden. De politie trof nadien twee hulzen aan en een patroon. Echte kogels dus die grote ellende hadden kunnen aanrichten.

Update

De politie ontving vier tips, die ze meeneemt in het onderzoek. 

Aangebeld op Patersweg

De politie vermoedt dat vier mannen betrokken zijn geweest bij de actie tegen de buurtbewoner, wat gestaafd lijkt te worden door camerabeelden uit de omgeving. Daarop zijn vier verdachten vastgelegd die rond 00.15 uur over de nabijgelegen Henriëtte Ronnerstraat liepen.

Vermoedelijk ditzelfde viertal belde daar in de wijk Oud-Krispijn even later aan bij een woning aan de Patersweg. Ze vroegen er naar iemand die daar op dat moment niet was. Waarschijnlijk is dat degene op wie daarna iets verderop het vuur werd geopend.

Mogelijk een auto betrokken

Heeft u een idee wie één of meer van de vier gefilmde mannen kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie. Het is goed mogelijk dat ze daar in de buurt door een auto zijn afgezet en/of opgepikt. Ook informatie daarover is zeer welkom.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt iets over het motief voor het schietincident?
Wie heeft informatie over één of meer van de personen op de camerabeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Vincent van Goghstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.