Zwaargewonde man of mannen spoorloos na mogelijke ripdeal

  • Ede

Vermoedelijk heeft er op woensdagmiddag 31 juli 2019 een ripdeal plaatsgevonden in een woning aan de Van Ostadestraat in Ede. Het lijkt erop dat er bij de deal één of meer mannen gewond zijn geraakt, maar van hen ontbreekt ieder spoor.

Update

Grote ontwikkelingen in het onderzoek! Afgelopen week is de auto teruggevonden met daarin bloedsporen. Ook is de identiteit bekend geworden van de man van wie we een signalement hadden gegeven. De politie heeft met hem gesproken en hij was niet gewond. Dat betekent dat de andere man, die nog gezocht wordt, zwaargewond moet zijn geweest.

In totaal zijn er vijf mannen bij de mislukte deal betrokken geweest. Drie van hen zijn vermoedelijk Nederlanders, de andere twee zijn Duitsers van Turkse afkomst. De twee Duitsers zijn inmiddels aangehouden door de Duitse politie.

Wietdeal

119550_Ede_reco7.jpg
-reconstructie-

Die middag ontmoetten de mannen elkaar rond 17.30 uur in de woning aan de Van Ostadestraat. Het is niet bekend wat er binnen is gebeurd, maar even later rennen de twee Duitsers naar buiten met een grote, zwarte tas. Waarschijnlijk was deze gevuld met softdrugs. Ze gingen er vervolgens vandoor in hun Audi A8 met Duits kenteken.

Gewond geraakt

Bij een worsteling voor de woning raakte in ieder geval één van de vermoedelijk Nederlandse mannen gewond. Hij werd neergestoken of -geschoten. Hij keerde vervolgens zwaargewond terug naar het huis, maar kort daarna vertrok hij met een andere, onbekende man in een grijze personenauto met Nederlands kenteken. De derde Nederlander bleef achter in de woning. Getuigen op straat hebben de worsteling gezien, waarop zij de politie alarmeerden.

Onderzoek met luminol

In de woning heeft de politie onder meer verpakkingsmateriaal voor softdrugs aangetroffen. Door gebruik te maken van luminol zijn er ook veel bloedsporen aangetroffen. Het lijkt erop dat een slachtoffer enorm veel bloed heeft verloren of dat er zelfs twee slachtoffers zijn.

119550_Ede_reco13.jpg
-reconstructie-

Wie weet waar de gewonde man is?

Wellicht heeft hij ergens hulp gezocht, of is hij in een drogisterij of apotheek geweest om verband te kopen. Heeft u hem ergens gezien of vermoedt u om wie het gaat? Schakel de politie in. U kunt ook vertrouwelijk uw informatie doorgeven via Team Nationale Inlichtingen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Heeft u informatie over de mogelijke ripdeal?

  • Wie weet wat er is gebeurd in de woning aan de Van Ostadestraat?
  • Wie weet wie of waar de gewonde man is?
  • Wie heeft iets gezien van het incident op woensdag 31 juli 2019?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Ostadestraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER