Bewust aangestoken brand werd echtpaar fataal

Twee personen zijn om het leven gekomen nadat hun huis aan de Lutherhof in Hilversum in brand werd gestoken. Uit onderzoek blijkt dat in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei de fatale brand met opzet is aangestoken. 

Hoewel hulpdiensten die nacht snel ter plaatse kwamen en het echtpaar konden bevrijden, zijn zowel de vrouw als de man later overleden in het ziekenhuis.

update
teaser-date

22-06-2021 20:08

Sinds de uitzending zijn er zo'n tien tips binnengekomen. Over de inhoud van deze tips kan de politie momenteel niets kwijt. Meer informatie blijft welkom.

slachtoffers Preloader
 
slachtoffers Preloader

Gelukkig getrouwd

Het gaat om de 48-jarige Vanessa Vos en 49-jarige Marco Witkamp. Het stel woonde al 24 jaar aan de Lutherhof, waarvan acht jaar als echtpaar.
 

Brandbare vloeistof

De brand is aangestoken met een brandbare vloeistof, wat een grote steekvlam veroorzaakt. Vermoedelijk heeft dit de dader verrast, waardoor hij/ zij brandwonden heeft opgelopen of kleding heeft verschroeid. Het kan ook dat de dader naderhand erg naar rook stonk.

Moeizaam contact

Het motief van de dader wordt onderzocht. Het stel is voor de fatale brandstichting een aantal keer geïntimideerd, waarbij hun woning werd bekogeld met eieren en stenen. Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd.

Steen woonkamer

Het meest recente incident was een week eerder op 20 mei. Die dag werd er een steen door hun woonkamerraam gegooid. Het is niet zeker dat deze conflicten ook iets te maken hebben met de brandstichting.

Anoniem informatie doorgeven

De politie komt graag met mensen in contact die iets denken te weten over het motief van deze brandstichtingen en intimidaties, mogelijk lopende conflicten of problemen in het verleden. Ook buurtbewoners uit de omgeving die beschikken over bewakingsbeelden worden verzocht contact op te nemen. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar