Dader gefilmd van aanslag met vuurwerk

Een Utrechts gezin werd opgeschrikt door vuurwerk dat door hun brievenbus heen naar binnen was geduwd en aangestoken. Daarbij ontstond brand in hun woning aan de Willem van Noortstraat, maar die hadden ze gelukkig snel onder controle.

Het gebeurde rond 02.00 uur in de nacht van 4 op 5 februari 2023. De dader, die gefilmd is, wordt tussen 15 en 20 jaar oud geschat en heeft een lichte huidskleur.

Willem van Noortstraat in Utrecht Preloader
Willem van Noortstraat in Utrecht
Willem van Noortstraat in Utrecht Preloader

Grote impact

Het incident heeft een grote impact gehad op de bewoners. De moeder en haar inwonende, volwassen kinderen zijn nog altijd angstig en voortdurend op hun hoede. Dit ondanks de maatregelen die ze sinds de aanslag hebben genomen om herhaling te voorkomen.
De slachtoffers hebben geen idee wie de dader kan zijn of waarom juist hún woning het doelwit was. Weet of vermoedt u iets over het motief voor de aanslag of wie erachter zou(den) kunnen zitten, meld dat dan alstublieft.

Kleding dader

De beelden van de vermoedelijk nog jonge dader zijn niet heel goed, maar er zijn genoeg details om over mee te denken. Iemand in zijn omgeving zou hem moeten kunnen herkennen.
Mogelijk zegt de jas die de jongen aanhad iemand iets. Die lijkt wat aan de grote kant voor hem en op de linker mouw staan witte letters. Verder droeg hij een donkerkleurige broek en zwart/rode gympen met wit/zwarte zolen.

Deel uw informatie

  • Wie is de jongen of jonge man op de beelden?
  • Wie heeft informatie over het motief?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar