Daders gezocht van dubbele poging moord

Op het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht werd zondagavond 15 maart 2020 geschoten op een groepje mensen. Een vrouw en een man werden door kogels geraakt. De schutter reed met een handlanger op een Piaggio motorscooter.

update
teaser-date

31-03-2020 21:16

Inmiddels zijn er zeven tips binnengekomen over deze zaak, bedankt! Meer informatie blijft welkom.

Door bewakingscamera's daar bij winkelcentrum Crabbehof is het incident vastgelegd. Te zien is dat de slachtoffers een praatje maken met bekenden, wanneer om ongeveer 21.35 uur de daders komen aanrijden. De bijrijder stapt af en begint direct te schieten.

Scooter gedumpt

Wanneer één van de kennissen op de vlucht slaat, rent de schutter achter hem aan. De scooterrijder volgt direct en pikt de schutter een stukje verder op. Ze gaan er niet direct vandoor, maar rijden nog een keer langs de plaats delict; mogelijk om te checken of de aanslag geslaagd is.
Daarna vluchten ze over de Thorbeckeweg en vermoedelijk via de Zuidendijk. Daar vlakbij, in het water bij de Witte de Withstraat, is een scooter gevonden waarvan de politie denkt dat het degene is die de daders gebruikten. Het gaat om een 125cc motorscooter van het merk Piaggio.

BMW op Piet Heynstraat

Het dumpen van de scooter lijkt te worden bevestigd door wat een getuige kort na het schietincident zag: een paar straten verderop, aan de Piet Heynstraat, renden twee gehelmde personen naar een geparkeerde BMW. Ze stapten in en reden weg; met z’n tweeën of mogelijk met achter het stuur een handlanger.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over (een van) de daders?
  • Wie weet iets over een mogelijk motief voor de aanslag?
  • Wie weet meer over de BMW die op de Piet Heystraat geparkeerd stond? Heeft u gezien wie daarin zat(en) of waar deze heen reed?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Via onderstaande link kunt u een bericht sturen aan de slachtoffers.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar