Dode en zwaargewonde bij schietincident Amerstraat

Twee mannen werden op zaterdagmiddag 17 oktober 2020 in een auto beschoten bij winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk. De bijrijder, de 30-jarige Aziz uit Oud-Beijerland, overleed ter plekke. Zijn 32-jarige plaatsgenoot die achter het stuur zat, ligt nog ernstig gewond in het ziekenhuis.

update
teaser-date

27-10-2020 20:21

Sinds de uitzending hebben negen mensen zich gemeld, bedankt! Ook is er inmiddels een derde verdachte aangehouden.

Rond 15.15 uur werd op een parkeerplaats aan de Amerstraat het vuur geopend op de grijsblauwe Citroën C3 waarin de slachtoffers zaten. Nog dezelfde dag hield de politie twee verdachten aan: een vrouw van 32 en een man van 33, allebei uit Rotterdam.

De 30-jarige Aziz stierf ter plekke Preloader
De 30-jarige Aziz stierf ter plekke
De 30-jarige Aziz stierf ter plekke Preloader

Getuigenoproep

Gezien het tijdstip en de locatie van het schietincident, moeten veel mensen er iets van hebben gezien. De politie roept getuigen op zich te melden. Ook als u weet wat de aanleiding voor het schieten is geweest of wat zich mogelijk daarvóór heeft afgespeeld rondom de (auto van de) slachtoffers, wil de politie u graag spreken.

In dit onderzoek is het voor de politie ook belangrijk om meer te weten over de twee slachtoffers. Hadden zij daar in Ridderkerk mogelijk met iemand een afspraak? Of weet u iets over een mogelijk conflict dat (een van) de mannen had? Neem contact op als u informatie heeft die voor het onderzoek van belang kan zijn.

Deel uw beelden

Ook zou de politie graag camerabeelden uit de omgeving bekijken. Was u die zaterdagmiddag in de omgeving van de Amerstraat en heeft u opnamen van bijvoorbeeld een dashcam, laat het alstublieft weten. Heeft u een bewakingscamera bij uw woning of bedrijf, maar heeft de politie uw opnamen nog niet gezien? Stel de beelden alstublieft beschikbaar; dat kan ook door ze te uploaden via het online tipformulier.

Slachtoffers reden in een Citroën C3 Preloader
Slachtoffers reden in een Citroën C3
Slachtoffers reden in een Citroën C3 Preloader

Help het onderzoek verder

De 32-jarige Rotterdamse is heengezonden, maar blijft verdachte in deze zaak. De 33-jarige man die is aangehouden, ook uit Rotterdam, zit nog vast.
Ieder detail kan in dit onderzoek van belang zijn. Heeft u iets gezien van het schietincident of van de dader(s)? Meld het alstublieft. Geef het ook door als u iets weet over een mogelijke ruzie die aan het schieten voorafging of als u iets heeft gezien van de vlucht van de dader(s).

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Via de link hieronder kunt u de nabestaanden van Aziz een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar