Flinke buit bij snelkraak juwelierszaak

In de nacht van 25 op 26 oktober 2022 pleegden twee daders een snelkraak bij een juwelierszaak aan de Stationsstraat in Ermelo. Ze wisten met een krik het rolluik van de winkel net genoeg omhoog te krijgen om er onderdoor te tijgeren. Vervolgens sloegen ze binnen diverse vitrines kapot, waardoor ze een aanzienlijk aantal sieraden konden buitmaken.

update
teaser-date

13-06-2023 20:32

De politie heeft vorige week in Zwijndrecht een 28-jarige man uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de snelkraak in Ermelo. Uw tips zijn nog erg welkom; weet u iets over (een van) de daders of over de Audi waarin ze reden, geef het alstublieft door aan de politie.

Dadergroep

Door onder meer de werkwijze, het gereedschap en de gebruikte ‘big bags’ houdt de politie er rekening mee dat dezelfde dadergroep mogelijk achter meerdere van dit soort misdrijven zit. Eén daarvan kan een snelkraak zijn die op 1 september 2022 in Zwolle werd gepleegd.

Donkerkleurige Audi

Het duo dat in Ermelo toesloeg, beschikte na 26 oktober over tientallen, veelal gouden sieraden. Mogelijk hebben ze geprobeerd die op enig moment ergens te verkopen. Ook zouden ze ergens een opslaglocatie kunnen hebben voor hun ‘big bags’ en de sieraden. Zet dit u aan het denken, neem dan alstublieft contact op met de politie.
Al zijn de gezichten van de daders niet te zien, misschien herkent iemand hen aan hun postuur, kleding of manier van bewegen. Die bewuste nacht in Ermelo reed het tweetal in een donkerkleurige Audi. Ook als u daarover mogelijk meer weet, hoort de politie graag van u.

Deel uw informatie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren: 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar