Getuigenoproep rond fataal ongeluk bij brugbouw

Twee bouwvakkers kwamen om het leven en twee raakten ernstig gewond bij een ongeluk op woensdagochtend 21 februari 2024 in Lochem. Tijdens de bouw van de nieuwe Nettelhorsterbrug over het Twentekanaal stortte een te plaatsen boogdeel naar beneden. Daarbij werd de steiger meegetrokken waarop de slachtoffers stonden.

De Nederlandse Arbeidsinspectie onderzoekt het tragische incident. Dit betreft een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie, wat zeker niet hoeft te betekenen dat opzet wordt vermoed. Na ernstige arbeidsongevallen als dit volgt altijd zo’n onderzoek; dat is bij wet geregeld.
Het doel is om inzichtelijk te krijgen wat er precies fout ging en hoe dat mogelijk voorkomen had kunnen worden. Indien blijkt dat een werkgever nalatig is geweest met betrekking tot bijvoorbeeld veiligheid, kan dat tot vervolging leiden.

Was u getuige, neem dan alstublieft contact op Preloader
Was u getuige, neem dan alstublieft contact op
Was u getuige, neem dan alstublieft contact op Preloader

Ooggetuigen

Het onderzoeksteam komt nog heel graag in contact met iedereen die ooggetuige van het ongeluk is geweest, maar daar nog niet over heeft gesproken met de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast zijn foto’s en filmpjes van die woensdagochtend nog erg welkom. In het bijzonder is het team nog op zoek naar bewegende beelden van het exacte moment dat het ongeval gebeurde. 

Deel uw beelden

Er waren aardig wat mensen op de been om om 11.00 uur naar de plaatsing van het boogdeel te kijken. Was u daar en/of heeft u rond die tijd over de Goorseweg gereden, neem alstublieft contact op. Dat kan via de politie, net als het uploaden van uw beelden.

De bouwlocatie bij het Twentekanaal Preloader
De bouwlocatie bij het Twentekanaal
De bouwlocatie bij het Twentekanaal Preloader

Ook als u mogelijk al in de dagen voor die 21e februari opnamen heeft gemaakt van hijs- en andere werkzaamheden, wil de Arbeidsinspectie die graag bekijken. Dat kan belangrijk zijn om onder meer de stand van de techniek te beoordelen.

Contact opnemen

U kunt het onderzoeksteam bereiken op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar