Herkenning gevraagd: geweldplegers bij Europese wedstrijd AZ

Opsporing Verzocht Preloader

Tegen het einde van de voetbalwedstrijd AZ – West Ham, op donderdag 18 mei 2023, vernielden hooligans van de thuisploeg het hek dat hen scheidde van het vak van de bezoekende fans. Er volgde veel dreiging en geweld, waarvan de politie u een aantal verdachten kan laten zien.

Behalve ‘gewone’ supporters zaten in het belaagde vak ook familieleden van spelers van de Londense club en een aantal spelers die die avond geen deel uitmaakten van de wedstrijdselectie. Ook de stewards en politiemensen die ingrepen, werden aangevallen.

update
teaser-date

30-05-2023 18:38

In de uitzending van 23 mei waren tien verdachten te zien. Van zeven van hen is inmiddels de identiteit bekend bij de politie. De overige drie, aangevuld met drie ‘nieuwe’ verdachten, ziet u op de afbeeldingen hieronder.

De verdachten

Geef het alstublieft door als u iemand herkent. De getoonde mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging en/of mishandeling.

Help de politie

Uw informatie doorgeven kan op de onderstaande manieren. Vermeld bij uw tip alstublieft het nummer van de betreffende verdachte.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar