Inbrekers optiek met enorme buit aan de haal

Twee inbrekers maakten voor ruim honderdduizend euro aan brillen buit bij een winkel aan de Kaasmarkt in Purmerend. Op bewakingsbeelden van de nacht van 8 op 9 september 2020 is te zien hoe één dader een plastic tasje volpropt met dure monturen, terwijl zijn handlanger buiten wacht.

update
teaser-date

16-02-2021 21:45

Zo'n tien mensen tipten over waar de brillen sindsdien konden zijn aangeboden. Meer informatie over de daders blijft welkom.

De man die ín de optiekzaak is geweest, leek doelgericht te werk te gaan. Hij liet de goedkopere brillen links liggen, maar greep precies de exemplaren mee waar geld aan te verdienen valt; voornamelijk van de merken Cartier en Dita.

Metalen staaf

De inbrekers wisten de winkel binnen te komen door met een metalen staaf de glazen deur kapot te slaan. Met diezelfde staaf, die ze naderhand achterlieten, hield de handlanger het rolhek omhoog zodat de andere dader er onderdoor kon tijgeren.

De daders lieten deze metalen staaf achter Preloader
De daders lieten deze metalen staaf achter
De daders lieten deze metalen staaf achter Preloader

Mogelijk zegt die zwarte, metalen staaf iemand iets en/of kan die in verband worden gebracht met de inbrekers.

Wie zijn de daders?

Herkent u (een van) de mannen aan de hand van de beelden of heeft u andere informatie over hen, meld het alstublieft. Getuigen die nacht hebben het tweetal zien rijden op twee fietsen, mogelijk mountainbikes.
Let u bij de beelden hierboven ook op de kleding en de manier van bewegen van de mannen; iedere detail kan belangrijk zijn voor het onderzoek.

Gestolen brillen

Wat de politie in het onderzoek opviel, is dat amper vijf uur na de inbraak er brillen van de betreffende merken te koop aangeboden zijn geweest; via een Marktplaatsaccount dat vermoedelijk gevestigd was in Almere. Heeft u contact gehad over zo’n aangeboden bril, die misschien bij de inbraak in Purmerend is meegenomen, neem dan contact op met de politie.
Gestolen zijn onder meer:

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de inbrekers zijn?
  • Wie heeft mogelijk een of meer van de gestolen brillen ergens te koop aangeboden gezien of heeft daarover zelfs contact gehad met de mogelijke verkoper?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via onderstaande link kunt u de eigenaar van de optiekzaak een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar