Mountainbiker zwaargewond na val over balk

Beloning € 15.000

Een afdaling in het Amsterdamse Bos liep dramatisch af voor een 61-jarige mountainbiker. Op woensdag 29 mei 2020 botste hij hard op een balk, werd gelanceerd en brak verschillende nekwervels. Vermoedelijk is de balk met opzet neergelegd.

Het slachtoffer, de tot dan toe kerngezonde Frits van de Voort, liep een dwarslaesie op en heeft sindsdien niet meer kunnen lopen. Na 2,5 jaar revalidatie zonder uitzicht op verbetering en met veel pijn heeft hij uiteindelijk gekozen voor euthanasie.

Opwarmronde

Zo’n tien minuten voordat Van de Voort ten val kwam, heeft hij de afdaling ook al gereden als opwarmronde. Op dat moment lag de balk er nog niet. Vermoedelijk is de balk er die woensdag 29 mei 2020 aan het begin van de middag door een of meerder personen neergelegd.

Locatie van het ongeval Preloader
Locatie van het ongeval
Locatie van het ongeval Preloader

Onenigheid

Het slachtoffer fietste in coronatijd bijna dagelijks met een groep vrienden door het Amsterdamse Bos. Af en toe zorgde dit voor boze blikken van wandelaars en discussies over de vraag of mountainbiken wel of niet is toegestaan.
Mountainbiken is overigens niet verboden in het bos; wel moeten de beoefenaars altijd rekening houden met wandelaars.

De balk werd vermoedelijk met opzet neergelegd Preloader
De balk werd vermoedelijk met opzet neergelegd
De balk werd vermoedelijk met opzet neergelegd Preloader

Oproep: getuige met dreadlocks

De politie zou graag in contact komen met een specifiek persoon die rond de tijd van het ongeluk aan het sporten was daar in het Amsterdamse Bos nabij de Hazenheuvel. Deze mogelijk zeer belangrijke getuige is een man van destijds tussen 20 en 30 jaar oud die vermoedelijk aan het hardlopen was en/of aan krachttraining deed.
De man is vrij lang, heeft een donkere huidskleur, had in elk geval die 29e mei 2020 dreadlocks en droeg grijze sportkleding. Bent u die sporter of heeft u een idee wie hij zou kunnen zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Help de politie

Er ligt een beloning klaar van 15.000 euro voor de tip die leidt naar degene(n) die de balk heeft of hebben neergelegd. Uw informatie delen met de politie kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar