Op één dag drie ontploffingen bij woningen

Op maandag 29 januari 2024 werden in Alkmaar bij drie woningen explosies veroorzaakt. De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen de incidenten. Denkt u alstublieft mee over de getoonde camerabeelden en meld het als u iets vermoedt over de verdachten.

De eerste ontploffing vond rond 4 uur ’s ochtends plaats aan de Ruusbroechof. ’s Avonds was rond 19.30 uur een woning aan de Mesdaglaan het doelwit en een uur later een huis aan de Olieslagerstraat. In die laatste straat heeft de gemeente Alkmaar vanwege drie eerdere explosies een extra camera geplaatst.

update
teaser-date

06-02-2024 20:32

In de week na de uitzending van 30 januari namen vijf mensen contact op. De informatie die zij doorgaven wordt onderzocht.

Op 6 februari gaf de politie de camerabeelden vrij die u hieronder ziet. Deze zijn van de nacht van 13 op 14 januari uit de Olieslagerstraat en omgeving. Denkt u iets te weten over de getoonde personen, meld dat dan alstublieft zo snel mogelijk.

Tippen kan anoniem

Herkent u (een van) de personen op de beelden, neem dan alstublieft contact op met de politie. Anoniem kan dat door 0800-7000 te bellen of bij “M’ een tipformulier in te vullen.
Ook als u een idee heeft over een motief voor de explosies of een mogelijke opdrachtgever die erachter kan zitten, hoort de politie heel graag van u. U kunt desgewenst doorgeven wat u weet in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen (TNI).

Deel uw informatie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar