Opnieuw aandacht voor langdurig vermiste Jaïr Soares

Beloning € 15.000

De destijds 7-jarige Jaïr Soares uit Rotterdam verdween op vrijdag 4 augustus 1995 spoorloos vanaf het strand in Monster. Zijn familie doet na 24 jaar een emotionele oproep.

Een andere versie van dit item, waarin een uitgebreider interview met Jaïrs broer, vindt u op ons YouTube-kanaal.

update
teaser-date

27-08-2019 20:35

In de afgelopen weken zijn er opnieuw vijftig tips binnengekomen, bedankt! Het coldcaseteam is ermee aan de slag. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mocht u iets weten over Jaïrs verdwijning – ook na al deze jaren is uw informatie nog belangrijk – geef het alstublieft door op 0800-6070 of via het online tipformulier.

Strandpaviljoen

Die zomerdag zocht Jaïrs familie, samen met vrienden, verkoeling op het strand van Monster. Een aantal van hen ging tegen 17.30 uur een hapje eten in het nabijgelegen strandpaviljoen, Beach Club Molenslag. Jaïr ging al snel weer spelen, maar verdween van het ene op het andere moment.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Een grootschalige zoekactie werd gestart, maar Jaïr werd niet gevonden. Omdat het jongetje wist dat hij niet het water in mocht, graag bij zijn familie was en nog altijd niet is gevonden, gaat de politie uit van een misdrijf.

Mogelijk bekend in de omgeving

De opgang naar het strand bij Molenslag ligt vlakbij een parkeerplaats en destijds een camping. Ook de wijk Molenwijk is dichtbij de plek waar Jaïr is verdwenen. Mogelijk was de persoon die hem heeft meegenomen, bekend in Molenwijk en woonde of werkte hij daar.

Molenwijk, Monster
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ondanks dat het een lange tijd geleden is, hoopt de politie dat iemand zich nog iets van die dag kan herinneren en iets opvallends heeft gezien. Mogelijk hebben mensen Jaïr in gezelschap van iemand gezien; dat zou een volwassene kunnen zijn geweest, maar het kan ook om een tiener zijn gegaan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Help Jaïrs familie uit onzekerheid

Het is niet strafbaar als u na zoveel jaar nu pas uw informatie doorgeeft. Voor de familie van Jaïr is het van groot belang.

Beloning

Heeft u iets gehoord, gezien of vernomen dat met Jaïrs verdwijning te maken kan hebben? Uw informatie kan de gouden tip in dit onderzoek zijn. De hoofdofficier van Justitie in Den haag heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven door te bellen met 0800-7000, of vul het online meldformulier in.

Help de politie

Wie weet wat er met Jaïr Soares is gebeurd?

Wie weet waar Jaïr Soares is?

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar