Opnieuw aanslag op Poolse supermarkt

Na vier aanslagen bij Poolse supermarkten in december 2020, werd op de vroege ochtend van maandag 4 januari 2021 een explosief tot ontploffing gebracht bij een winkel in Tilburg. De getroffen supermarkten zijn allemaal in handen van één familie.

Eén dadergroep

De winkels zijn zogenoemde Poolse supermarkten, maar worden gerund door Irakese Koerden. Na de explosies in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en Beverwijk leek het een tijdje rustig, maar helaas volgde in de nacht van 3 op 4 januari een aanslag in Tilburg op de winkel Warszawa XL aan het Paletplein.
De politie gaat uit van een verband tussen de vijf aanslagen en houdt er sterk rekening mee dat één groep daders ervoor verantwoordelijk is. Van een verdachte die waarschijnlijk betrokken was bij de ontploffing in Heeswijk-Dinther werd in december een foto openbaar gemaakt. Ondanks uw tips is nog niet achterhaald wie deze persoon is.

Verdachte van aanslag Heeswijk-Dinther, 8 dec. 2020 Preloader
Verdachte van aanslag Heeswijk-Dinther, 8 dec. 2020
Verdachte van aanslag Heeswijk-Dinther, 8 dec. 2020 Preloader

Resten van jerrycans

Bij een aantal van de aanslagen zijn resten aangetroffen van jerrycans, vermoedelijk steeds hetzelfde soort. Het gaat om gele jerrycans die bij Shell-tankstations te koop zijn.
Mogelijk zijn de jerrycans kort voor de aanslagen gevuld bij een benzinestation. Ook zou het opgevallen kunnen zijn dat iemand er midden in de nacht mee rondzeulde. Geef het door als u zich hiervan iets herinnert of als u weet wie één of meer van zulke jerrycans heeft aangeschaft.

Deel uw informatie

Het motief voor de aanslagen is nog onbekend. Heeft u informatie over het motief of een mogelijke aanleiding, neem alstublieft contact op met de politie. Ook als u weet of vermoedt wie achter een of meer van de aanslagen kunnen zitten, wil de politie u heel graag spreken.

Help het onderzoek verder

De politie heeft in december 2020 direct een Team Grootschalige Opsporing geformeerd dat zowel de verschillende incidenten onderzoekt als de samenhang ertussen.
Uw tips over het incident in Tilburg zijn zeer welkom, maar de politie wil ook nog heel graag meer weten over de eerdere aanslagen. U kunt uw informatie desgewenst ook anoniem doorgeven of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steunbetuiging

Om de eigenaars van de supermarkten een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar