Verdachten in beeld van aanslag op Poolse supermarkt

  • Aalsmeer

In december 2020 en op 4 januari 2021 werden vijf aanslagen gepleegd op Poolse supermarkten. De politie maakt beelden openbaar van een persoon en een auto die mogelijk betrokken waren bij de ontploffing aan de Ophelialaan in Aalsmeer.

Verdachte met twee tassen

212029_aalsmeer_dad2.jpg
Verdachte met tassen

Kort voor de explosie, die rond 03.10 uur plaatsvond in de nacht van 7 op 8 december, stopte een donkerkleurige Fiat Punto op de Korianderhof in Aalsmeer. De bestuurder bleef in de auto, maar de bijrijder stapte uit.

Deze man pakte twee tassen uit de kofferbak en liep daarmee in de richting van de Ophelialaan. De bestuurder reed met de Fiat Punto over de Spoorlaan en sloeg linksaf de Begoniastraat in. Mogelijk heeft hij daar of in de Geraniumstraat op de andere man gewacht.

Fiat Punto richting Hoofddorp

De politie vermoedt dat de bijrijder na de explosie terug naar de Fiat Punto is gerend en weer is ingestapt. Uit onderzoek blijkt dat de auto Aalsmeer verliet via de N196 in de richting van Hoofddorp.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de man op de beelden is en/of heeft informatie over de bestuurder van de Fiat Punto?
  • Wie heeft informatie over de Fiat Punto? Waar en van wie is die auto en wie beschikte erover in de nacht van 7 op 8 december 2020?
  • Wie heeft de Fiat Punto en/of (een van) de twee personen gezien die nacht of heeft er mogelijk zelfs beelden van?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ophelialaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER