Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Tieners vanuit het niets ernstig mishandeld

Opsporing Verzocht Preloader

De politie in Assen is dringend op zoek naar vier jongens die, schijnbaar zonder enige aanleiding, twee fietsers mishandelden. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 mei 2023. De slachtoffers waren op dat moment 15 en 14 jaar oud en het vermoeden bestaat dat hun belagers ook nog behoorlijk jong zijn.

update
teaser-date

13-06-2023 10:18

Op dinsdagochtend 13 juni 2023 heeft de politie, mede dankzij de ruim dertig binnengekomen tips, twee minderjarige inwoners van Assen kunnen aanhouden. Deze jongens van 16 en 14 jaar oud worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandelingen.

Grotere groep

Het viertal, van wie een jongen met krukken liep, leek bij een grotere groep jongeren te horen. De politie wil graag iedereen spreken die erbij was daar aan de Oostermoer, dus ook de jongens en meisjes die niet zelf bij het geweld betrokken waren, maar toekeken.
Op camerabeelden is te zien dat de verdachten achterbleven op de rest van de groep, vermoedelijk omdat ze zagen dat de twee slachtoffers aan kwamen fietsen. Die trapten en sloegen ze herhaaldelijk, ook tegen het hoofd en zelfs nadat ze weerloos en verdwaasd op de grond lagen.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over (een van) de twee nog gezochte verdachten?
  • Wie weet iets over de grotere groep jongeren of behoorde daar mogelijk zelf toe?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar