Vermissing Sabrina Oosterbeek (30)

Beloning € 10.000

Sinds 8 maart 2017 is niets meer van de 30-jarige Sabrina vernomen. Ze ging haar fiets verkopen en kwam nooit meer thuis.

De politie heeft op 27 juni 2017 een 44-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij Sabrina's verdwijning. Naar aanleiding van dat bericht en de vondst van Sabrina's fiets kwam u met nieuwe tips, maar Sabrina is nog spoorloos.

Maart 2018: zoektocht naar het lichaam van Sabrina gaat door

Op maandag 12 maart 2018 is er op de Gaasperplas opnieuw gezocht, in de hoop dat daar in ieder geval een spoor van Sabrina zou worden gevonden. De politie heeft een zak met kleding gevonden, maar het is tot op heden onbekend  of deze vondst iets met Sabrina te maken heeft. Het team heeft dit in onderzoek. Helaas is het lichaam van Sabrina zelf nog niet gevonden.

Borderline

Sabrina Oosterbeek, geboren in 1986, kreeg als kind de diagnose borderline; een persoonlijkheidsstoornis die zich uitte door stemmingswisselingen. Ze kon bijzonder lief en grappig zijn, zo vertelt haar jongere zus, maar in dezelfde mate ook boos of agressief. Die diagnose kwam na een aantal traumatische gebeurtenissen in Sabrina’s jonge leven. Ze had daardoor ook moeite met school en in de omgang met leeftijdgenoten, maar dat verbeterde heel erg toen ze speciaal onderwijs ging volgen.

Harddrugs

Na de basisschool ging het met Sabrina de verkeerde kant op. Ze was heel beïnvloedbaar en liep de verkeerde vrienden tegen het lijf. Op haar 14e begon ze met blowen en toen ze 17 was gebruikte ze harddrugs. Sabrina raakte ernstig verslaafd en is dat gebleven.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nu, als 30-jarige vrouw, woont ze al jaren in de flat Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost. Het contact met haar familie is prima. Eigenlijk ging het de laatste maanden relatief heel goed met Sabrina.

Afspraak

In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart 2017 verlaat ze om ongeveer 2:45 uur haar woning. Ze heeft een afspraak, zegt ze tegen haar vriend. Met wie ze die afspraak heeft, zegt ze niet, maar wel dat het is om haar fiets te verkopen.

Nacht van 7 op 8 maart 2017

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar Sabrina Oosterbeek in de nacht van 7 op 8 maart 2017 naartoe is gegaan? Heeft u haar gezien in de wijk Reigersbos?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u met wie Sabrina Oosterbeek een afspraak had die nacht?

Misdrijf

Sabrina is tot nu toe niet meer thuisgekomen. Haar familie vreest het ergste: dat Sabrina overleden is, misschien ten gevolge van een misdrijf. Onderzoek door de politie lijkt ook steeds meer in die richting te wijzen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tussen 2 en 4 uur die nacht heeft Sabrina met haar mobiele telefoon een aantal gesprekken gevoerd. Ook met mensen die bekenden zijn van de politie. Sindsdien is er met dat toestel niet meer gebeld. Haar bankpas of id-kaart had ze die nacht niet bij zich en er is sindsdien geen geld van haar rekening gepind.

Heeft u Sabrina Oosterbeek sinds 8 maart 2017 gezien, neemt u dan contact op. Of misschien woont u in de buurt van het Geldershoofd of Reigersbos en heeft u een beveiligingscamera aan uw gevel? In dat geval zou de politie heel graag uw opnamen willen bekijken. Laat het weten.

Aangifte

Haar moeder, met wie ze gewoonlijk 3 à 4 keer per week contact had, heeft al die tijd niets meer van Sabrina vernomen. Het gebeurde wel vaker dat Sabrina een paar dagen ‘zoek’ was, maar toen er vanaf 8 maart een hele week voorbij ging, deed de familie aangifte van vermissing.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De 30-jarige Sabrina Oosterbeek is 1.68 meter lang, heeft een zeer tenger postuur en bruine ogen. Toen ze voor het laatst werd gezien, was haar haar blond en miste ze twee voortanden. Toen Sabrina ’s nachts de flat verliet, droeg ze een zwart leren jack, een lichtgekleurde spijkerbroek en zwarte laarsjes met hoge hakken en zilveren studs. Ook had ze een witleren schoudertas bij zich.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fietsroute

Ze vertrok op een sportieve, zwarte fiets die opviel door de witte handvatten, blauwe voorband en rode achterband. Waarschijnlijk is Sabrina langs de Gaasperplas richting de wijk Reigersbos gefietst, al zou het ook kunnen dat haar route via het Mandelapark ging.

Beloning

Het onderzoek verloopt vrij moeizaam, doordat veel mensen in Sabrina’s omgeving drugsgebruikers of –dealers zijn en niet graag met de politie praten. Daarom vraagt de politie uw hulp om Sabrina te vinden. Voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak, heeft de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.

Help de politie

  • Wie heeft Sabrina Oosterbeek sinds 8 maart 2017 nog gezien?
  • Weet u waar Sabrina Oosterbeek nu is? Of heeft u informatie over waar zij tussen 8 maart en nu geweest kan zijn?

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar