Update

Aanslag bij jong gezin; politie geeft beelden dader vrij

  • Tholen

In onze uitzending van 10 oktober 2023 vroeg de politie uw aandacht voor de aanslag op een gezinswoning in Tholen. Daar aan het Slachtveld was in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 september rond 2.20 uur een explosief tot ontploffing gebracht. In de hoop het onderzoek een impuls te geven, is besloten om beelden van de dader vrij te geven.

Update

Mede dankzij uw tips heeft de politie drie verdachten kunnen aanhouden: een 27-jarige man uit Stavenisse, die mogelijk het explosief heeft aangestoken, en twee vrouwen uit Tholen die vermoedelijk ieder een vluchtauto bestuurden.

Beelden dader

De persoon die het exlosief tot ontploffing bracht droeg een donkerrode winterjas, een donkere broek en zwarte schoenen met witte zolen. Kijkt u alstublieft naar de beelden hieronder en neem contact op als u een idee heeft wie de dader kan zijn.

Ruim vijf uur eerder, rond 21.00 uur op dinsdag de 26e, liepen twee mensen langs de later getroffen woning. Met hen zou de politie nog graag spreken. Herkent u zichzelf of een bekende, meld het a.u.b.

Renault Clio

Naar aanleiding van de uitzending van 10 oktober gaven verschillende mensen nuttige informatie door, maar dat leidde helaas nog niet tot de identiteit van de verantwoordelijken. Die reden die nacht vermoedelijk in een grijze Renault Clio.
Zet zo’n auto u alsnog aan het denken, mogelijk in combinatie met een of meer verdachten? Geef het alstublieft door aan de politie; dat kan als u dat prettiger vindt ook anoniem.

232416_tholen_SG-clio.jpg
Vermoedelijk soortgelijke Renault Clio
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over de dader die op de beelden te zien is?
  • Wie heeft informatie over een aanleiding of motief voor de aanslag?
  • Wie weet meer over de grijze Renault Clio en/of wie daarin reden?
  • Wie herkent (een van) de twee personen die eerder die avond langs de woning liepen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Slachtveld

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.