Serie inbraken tankstations

  • Tholen
  • Update 

Een nachtelijke strooptocht door waarschijnlijk dezelfde daders.

Update

Tegen de 100 tips, vooral wat het merk en type van de rode auto zou zijn. Ook enkele tips over de daders zelf. Al uw tips zijn in onderzoek.

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 juli 2014 worden bij vier tankstations in Brabant en Zeeland ingebroken en grote hoeveelheden sigaretten buitgemaakt. Waarschijnlijk slaat dezelfde dadergroep toe in Hoogerheide, Rucphen en twee keer in Tholen.

tcm17327583_large.jpg
Rucphen

De nachtelijke strooptocht door Brabant en Zeeland begint in Rucphen. Bij een tankstation aan de Rijksweg-Zuid slaan ze een ruit aan diggelen en stelen sigaretten. Helaas zijn er geen bewakingsbeelden, maar wel een foto van de sloophamer die ze hebben achtergelaten.

tcm17327581_large.jpg
Hoogerheide

Ruim anderhalf uur later doen waarschijnlijk dezelfde daders een poging om bij de Texaco aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide in te breken. Verder dan het beschadigen van een raam komen ze echter niet.

tcm17327587_large.jpg
Tholen (Tamoil)

Vervolgens duikt om ongeveer 04.40 uur bij het Tamoil aan het Terreplein in Tholen eerst een kleine rode auto op en veertig seconden later gevolgd door een drietal. Maar net als in Hoogerheide beginnen ze ook hier aan een kansloze missie.

tcm17327586_large.jpg
Tholen (Shell)

Vijf minuten later duikt de kleine rode auto opnieuw op, nu bij de Shell aan de Postweg in Tholen. Via een raam aan de achterkant komen twee inbrekers de shop binnen en gaan meteen op de sigaretten af achter de toonbank. Alles gaat in een grote sporttas en in nog geen twee minuten plunderen ze het rek met rookwaren.

tcm17327580_large.jpg
Daders

Op de beelden van de Tamoil in Tholen zijn ze het beste te zien. Opvallend is bijvoorbeeld de rode broek van de man die achteraan staat. Er staan drie strepen op. De man voor hem draagt een gewatteerde jas met de kleuren van de Italiaanse vlag op de rug. Misschien draagt hij die jas wel vaker.

tcm17327582_large.jpg
Rode auto

De drie rijden rond in een rode auto. De politie wil graag weten welk type en merk auto dit is.

tcm17327585_large.jpg
Sigaretten

Het kan zijn opgevallen dat de daders sinds 28 juli in het bezit zijn van een aanzienlijke lading sigaretten.

  • Wie is er in de nacht van zondag 27 op maandag 28 juli 2014 getuige geweest van een inbraak bij één van de vier tankstations in Brabant en Zeeland?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de kleine rode auto en een grote hoeveelheid sigaretten de daders?

  • Wie weet in welk merk en type auto de daders reden?

Terreplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.