Update

Hevige ontploffing bij gezinswoning

  • Tholen

Een Tholens gezin met twee jonge kinderen werd in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 september 2023 bruut gewekt door een ontploffing. Die bleek moedwillig te zijn veroorzaakt: er was rond 02.20 uur een explosief afgestoken. Het gezin bleef gelukkig ongedeerd, maar de schade aan hun woning is aanzienlijk.

Update

Mede dankzij uw tips heeft de politie drie verdachten kunnen aanhouden: een 27-jarige man uit Stavenisse, die mogelijk het explosief heeft aangestoken, en twee vrouwen uit Tholen die vermoedelijk ieder een vluchtauto bestuurden.

Auto op Ten Ankerweg

De Zeeuwse politie vermoedt dat de bestuurder en eventuele bijrijder van een Renault Clio achter de explosie zit of zitten. Die vermoedelijk grijze auto werd, niet ver van het getroffen huis aan het Slachtveld, gefilmd op de Ten Ankerweg.

232416_tholen_SG-clio.jpg
Vermoedelijk soortgelijke Renault Clio

Getuige in blauwe auto

In tegengestelde richting op diezelfde Ten Ankerweg reed even eerder een blauwe auto. De bestuurder daarvan zou een belangrijke getuige kunnen zijn. Reed u daar of heeft u een idee wie dat kan zijn geweest, neem alstublieft contact op met de politie.

Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving waarop iets belangrijks kan staan, dan wil de politie die graag bekijken. Direct uploaden naar de rechercheurs kan via het tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie weet of vermoedt iets over een motief voor de ontploffing?
  • Wie heeft een idee wie de explosie heeft of hebben veroorzaakt?
  • Wie weet meer over de Renault Clio en/of de inzittende(n)?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Slachtveld

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER