Auto vol explosieven in brand gestoken

  • Kampen

Op een parkeerplek aan de Jan Ligthartstraat in Kampen werd op maandagochtend 2 november een auto aangetroffen waarin brand had gewoed. De brand was aangestoken, maar gelukkig op tijd gedoofd. In de auto lag namelijk een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk, wat zeer ernstige gevolgen had kunnen hebben.

De parkeerplaats ligt aan de rand van een woonwijk en pal tegenover een schoolgebouw. Als het vuurwerk zou zijn ontploft, zou er veel materiële schade zijn geweest en hadden er mogelijk gewonden kunnen vallen of erger.

We gaan ervan uit dat het de kracht zou hebben gehad van vier tot vijf handgranaten, dan kunt u wel nagaan hoe gevaarlijk dat dan geweest is.”
teamleider Explosieve Veiligheid

Getuigenoproep

De politie heeft met de eigenaar van de betreffende auto gesproken, maar die weet niets over hoe de auto daar op de Jan Ligthartstraat terecht is gekomen. Heeft u informatie over wie de zwarte BMW uit de 1-serie op de parkeerplek achterliet en/of waarom? Neem contact op met de politie.
Beschikt u over dashcam- of bewakingsbeelden waar mogelijk betrokken personen op kunnen staan, meld het alstublieft. Uw beelden direct naar de politie uploaden, kan via het online tipformulier.

Tussen 03.30 en 07.30 uur

Het is mogelijk dat de locatie waar de BMW is aangetroffen ‘toevallig’ is gekozen, maar het kan ook zijn dat het om een gerichte actie ging tegen iets of iemand in de directe omgeving. Weet u iets over een mogelijk motief? Geef het alstublieft door aan de politie.
De auto moet tussen 03.30 en 07.30 die ochtend van 2 november zijn neergezet en in brand gestoken. Mogelijk is de dader of zijn de daders gezien, bijvoorbeeld door een buurtbewoner die de hond uitliet of vroeg naar het werk vertrok. Laat het weten als u zich nu realiseert dat u toen mogelijk iets verdachts heeft gezien.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de persoon of personen die de zwarte BMW 1-serie op de parkeerplek neerzette(n) en in brand stak(en)?
  • Wie weet iets over een mogelijk motief voor deze daad?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Jan Ligthartstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.