Personeel tankstation met dood bedreigd door overvallers

  • Kampen
202647_kampen-1_pd9.jpg

Het Esso-tankstation aan de Europa-Allee in Kampen werd woensdagavond 14 oktober 2020 overvallen door gewapende mannen. Eén van hen zette een pistool op het hoofd van een 22-jarige medewerker.

Update

De politie heeft inmiddels één verdachte aangehouden. De andere man wordt nog gezocht. 

Het incident gebeurde rond 23.00 uur. Terwijl twee medewerkers de tankshop aan het afsluiten waren, hadden twee mannen zich achter het pand verstopt tussen een aantal aanhangwagens.

Achterdeur

Toen de medewerkers de achterdeur openden om het pand te verlaten, renden de overvallers hen tegemoet. Binnen enkele seconden stonden ze binnen, waar ze het personeel overmeesterden en met de dood bedreigden.
Eén van de medewerkers had echter het alarm al weten in te schakelen en ook bleek er geen kluissleutel aanwezig. Waarschijnlijk toen de overvallers beseften dat er daardoor niets te halen viel, gingen ze ervandoor.

202647_kampen-1_pd8.jpg
Het tankstation aan de Europa-Allee

Mogelijk gevlucht in bestelauto

Het tweetal is vermoedelijk gevlucht in een lichtkleurige bestelauto die klaarstond bij de Basic Fit aan De Maten. De politie hoopt dat iemand deze bestelauto herkent of weet wie er die avond in reden.

Twee personen enkele dagen later gefilmd

Enkele dagen na de overval zijn twee personen gefilmd die vrij opvallend de achterzijde van de tankshop observeerden. Het is onduidelijk of het hier om de daders gaat of om toevallige passanten. Bent u dit of herkent u (een van) de personen? Neem alstublieft contact op met de politie.

202647_kampen-1_daders2.jpg
De verdachten renden vermoedelijk naar een voertuig

Signalement overvallers

Beide overvallers leken tussen 20 en 25 jaar oud en hebben een lichte huidskleur. De man met het pistool sprak accentloos Nederlands en droeg een kleine, zwarte rugzak. Mogelijk heeft hij die vaker bij zich.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Europa-Allee

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER