Beelden van drie verdachten van beschieting en explosie

  • Hoensbroek

De politie heeft beelden vrijgegeven van drie verdachten die in de nacht van 29 op 30 september 2021 waarschijnlijk een huis beschoten en een explosief tot ontploffing brachten op de Hommerterweg in Hoensbroek. Het was al de tweede keer die maand dat bewoners van de straat hun huis uit moesten.

Update

Sinds de uitzending zijn er dertig tips binnengekomen over de auto. Volgens deze tips zou het gaan om een Fiat Punto. Meer informatie over de drie mannen blijft welkom.

Op 5 september was het namelijk ook al mis op de Hommerterweg. Toen liet één persoon een explosief achter, aan de voorkant van het complex. Op 30 september werd rond 01.30 uur het explosief neergelegd aan de áchterzijde van het pand.

Verdachten op Akerstraat Noord

Op beelden van de nacht van 29 op 30 september is te zien hoe drie personen over de Akerstraat Noord richting de Hommerterweg lopen. Een paar minuten later wordt – buiten beeld – een woning beschoten en vindt er een explosie plaats.

Vermoedelijke vluchtauto

Daarna is een auto te zien, met daarin vermoedelijk de daders, die Hoensbroek uit rijdt. Diezelfde auto is later nog gefilmd op de Trichterweg in Brunssum. Herkent u deze auto op de bewakingsbeelden hierboven of weet u waar de auto naar toe is gereden? Neem alstublieft contact op.

212499_fu-hoensbrk_tr_30-9c.jpg
Schade door beschieting Hommerterweg
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent de verdachten en/of hun auto?
  • Wie heeft informatie over hun motief?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hommerterweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.